avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expert stenogarf
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expert stenogarf

Vreau sa cer stenografierea intr-un dosar la Curtea de Apel Bucuresti.
Stie cineva daca exista lista cu astfel de experti la C.A.B.? sau la Min.Justitiei?
Eu am identificat pe cineva expert stenogarf PAF (persoana fizic autorizata), il pot indica? pot sa cer si eu un expert anume?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:57, 22 Octombrie 2012
Consultati lista cu expertii aflata pe site-ul MJ, cautand pe lista expertilor tehnici judiciari, specializarea stenografie.
Puteti solicita in scris instantei de judecata sa admita stenografierea in timpul derularii procesului, indicand si persoana fizica de care amintiti.
Nu este oblogatoriu sa primiti acceptul de stenografiere a lucrarilor procesului. Ar trebui sa aveti motive serioase pentru a solicita acest lucru.
am primit acceptul si este obligatoriu din moment ce c.pr.civ. la art.149 are dispozitia imperativa "va incuviinta", nu-i asa?
pe site-ul min.just nu exista experti stenografi
Daca instanta a acceptat propunerea dvs. de a nominaliza un stenograf - persoana fizica, este in regula. Acest lucru trebuie mentionat de catre judecator in incheierea de sedinta, ca urmare a solicitarii dvs. si a faptului ca nu sunt autorizati de catre MJ, experti/ specialisti juridici - specialitatea stenografie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stenografierea dezbaterilor Georgelius Georgelius Conform art. 149 C. pr. civ., partea poate solicita stenografierea dezbaterilor, aplicandu-se procedura privind expertii. Astfel, instanta, admitand, mi-a pus ... (vezi toată discuția)
..stenografierea dezbaterii ..!! tutu12 tutu12 ..Pentru a responsabiliza si a atrage atentia unor erori evidente de care sa se tina cont la urmatoarele cai de atac , [b]conform art.149. C p civila poate ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit ca eu sa fiu expert consilier?? aidu aidu Trebuie ca neaparat expertii consilieri sa fie autorizati... sau pot fi orice personalitati din domeniu?? art 330 alin (5) C.pr.civ. La efectuarea ... (vezi toată discuția)