[1] deci nu faceti dovada prejudiciului... ci sustineti
[2] sau, pentru cazul cand potrivit GMP (industria farmaceutica), sunt prevazute anumite obligatii care nu au fost respectate de producatorul cu pricina, analizati acolo sanctiunile prevazute de lege (if-any);
[3] veti observa ca au fost adoptate si Bunele Practici in Distributia Farmaceutica;
[4] unele domenii au determinat caracterul standardelor adoptate prin ordin al ministrului de resort - verificati daca si MSF a operat similar in MOf.
[5] ...si daca tot nu aveti actiune, de ce sa nu construiti una, sa vedeti cum e sa fii (ca avocatura va omoara)
fortuna vis,
COMPLETARE la mesajul anterior - am defectul sa pun citate intre alte caractere decat ghilimele, iar rezultatul este ca ascunde textul scris:
[1] la pct.1 redam citatul "ar aduce posibile probleme de sanatate"
[2] la pct.final "sa vedeti cum e sa fii praetor"
fortuna vis,
Merci bien.Interesant raspuns...insa..concret, mai nimic, fara suparare. In primul rand, ind. farmaceutica nu are nici o legatura cu aceasta speta. Intrebarea mea se referea la modalitatea de a actiona in instanta civila a acelei pers. juridice. Si a-propos,nu ma intereseaza Oficiul Protectiei Consumatorului.
daca "toti indicii de calitate pe respectivul produs" sunt stipulati in vreun act normativ cu caracter obligatoriu si nu voluntar (ca alte standarde de care aminteam ca exista), si este prevazuta eventual si o sanctiune, atunci totul merge repede, si nu cred ca veti ajunge la actiune in instanta...
se poate sa nu fie prevazuta sanctiune, iar atunci trebuie sesizat un organ de control (autoritate de stat competenta - daca spuneti ca nu Agentia Nationala a Medicamentului, atunci poate in alimentatie, ori daca este supliment nutritiv, tot ANM), moment in care aceasta va emite o adresa pentru conformare cu un termen, si cu prevederea ca in cazul in care producatorul respectiv nu intelege sa se conformeze (desi eu as contesta imediat o asemenea adresa), urmeaza a fi sanctionat pentru...
[asa inteleg autoritatile statului sa creeze dreptul, sa adauge acolo unde legea nu specifica]
...desigur, fiindca nu dati replica la insinuarea cu avocatura, va raspund ca teoretic, in Romania, numai daca sunteti minora puteti beneficia de protectia legii pentru cazul de leziune...
in schimb, common law recunoaste leziunea si fata de interesele consumatorului (persoana juridica) vis-a-vis de aspectul sesizat de dvs. (etichetarea cu informatii complete - un caz de omisiune care insa nu a adus prejudiciu - de aici deductia ff.simpla ca vanati, ca avocata, pe un producator - vaca sigura si cu mult lapte, iar specializarea casei de avocatura in care mai activati cateodata pare a fi IP LAW)
fortuna vis,
maximilian
Efectiv ma faci sa rad...ca sa nu spun ca am avut un zambet condescendent-ironic...Sincer? Nu am timp de vanat "o vaca". Dar, cineva vrea sa merg la vanatoare "de boi". Da-mi un singur motiv pt care sa nu particip si eu la o astfel de vanatoare?
Merci oricum pt interesul pe care l-ai aratat vis-a-vis de intrebarea mea..dar, din pacate, tot nu pot sa te trec clasa.
Raspunsul la intrebare? E f simplu.
Stai cu ochii pe mass-media si il vei afla.
Iti doresc,fara gluma acum,bafta in viitor!