avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract furnizare servicii semnat de persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract furnizare servicii semnat de persoana neautorizata

Exista un contract intre 2 parteneri: x-furnizor si y-beneficiar de servicii.
Totul decurge normal, pana cand se afla ca din partea furnizorului x, persoana care a semnat contractul nu este nici macar angajata in aceasta societate.
Ce se poate intampla in acest caz?
Poate beneficiarul sa rezilieze contractul fara a respecta prevederile din contract cu privire la reziliere?
Se considera nul contractul? Cine pierde?

Ralu
Contractul nu poate sa oblige in nici un fel furnizorul x. Din punctul meu de vedere contractul este nul de drept. El nu poate sa produca nici un fel de efecte. Mai mult impotriva persoanei care a semnat pentru furnizorul x se poate formula chiar plangere pentru inselaciune in conventii. Nu iti pot preciza cine pierde deoarece nu stiu cat si cum s-a derulat din contract pentru a vedea in ce masura este afectat beneficiarul y.
Av. C.S.
cotractul nu ar trebui sa se considere nul pe motiv ca y a fost in eroare in ceea ce priveste calitatea persoanei (error in personam) cu care contracteaza iar nu in privinta continutului contractului pe care l-a acceptat pentru ca ii conveneau clauzele.Nulitatea este o sanctiune de drept care lipseste de efectele lor firesti acele acte incheiate fara a fi respectate prevederile legale necesare pentru incheierea lor valabila. Cauza nulitatii este concomitenta cu momentul incheierii contractului .De aceea unul dintre efectele nulitatii este restabilirea situatiei anterioare pentru ca contractul se considera ca nu a fost niciodata incheiat. Rezilierea este un mod de desfacere al unui contract cu executare in timp, incheiat perfect valabil dar ale carui clauze nu mai sunt respectate in timp de catre una din partile contractante. In cazul de fata contractul se poate anula pentru ca error in personam este cauza de nulitate relativa dar numai daca se dovedeste prejudiciul -ceea ce este putin probabil-si se poate rezilia contractul numai daca se face dovada ca x, indiferent cine ar fi el ,nu si-a executat obligatiile asumate prin contract.Daca insa nu recunoaste aceste obligatii,atunci trebuie gasit flsul x si judecat pentru fapta lui penala,perioada in care procesul civil oricum va fi suspendat..
Merci.

Ralu


Dar ce parere aveti de promisiunea lucrului altuia... si cu toate urmarile care le poate avea.. In felul acesta cel care a fost in eroare poate cere si daune interese de la cel care s-a dat reprezentantul firmei respective ?
Bineinteles ca fapta pare inselaciune de la distanta ...

GAvriL
Semnatarul nu s-a dat reprezentant legal.
Si clauzele contractului au fost respectate.
Intrebam doar daca in acest caz poate firma x sa rezilieze fara a respecta conditiile de reziliere din contract.

Ralu

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Reziliere lilicrin lilicrin Cum se poate rezilia/anula un act sub semnatura privata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reziliere contract pe perioada stării de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua se poate rezilia un contract prestări servicii pe perioada determinata între un Pfa și stat.? Sunt plătite serviciile pana în momentul ... (vezi toată discuția)