avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in aceleasi conditii si pe aceiasi durata ca si contractul initial ?
Daca opereaza tacita relocatiune, locatorul poate veni la o perioada de cateva luni (in care acesta a incasat si incaseaza chirie in baza contractului anterior ), cu un nou contract in care sunt intoduse cateva clauze noi, prin care acesta poate rezilia contractul (EX - pentru sistematizare)?

Va multumesc
Dupa expirarea termenului locatiunii se considera ca locatarul are dreptul de a ramane in aceleasi conditii,daca nu a existat nicio impiedicare din partea locatorului.
Daca doriti incetarea contractului,trebuie sa il instiintati,functie de perioada stipulata in contract.
De comun acord,puteti modifica/adauga clauze.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ContSters76710, utilizator
Da, opereaza tacita relocatiune , cata vreme locatorul permite chiriasului sa -si continue detentia precara , platind , totodata , si chiria.
Un nou contract de inchiriere poate fi perfectat , care sa cuprinda cu totul alte clauze decat cel initial ( chiar cu referire la sanctiunea rezilierii ).
Sau poate fi incheiat un act aditional la cel de inchiriere , stipuland sau nu situatii noi pentru parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)