avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar de drept si acte in austria
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar de drept si acte in austria

buna seara...vreau sa incep sa lucrez in austria dar sunt pensionara de drept in Romania... Am 64 de ani... Intrebarea mea e daca faptul k voi lucra cu forme legale in Austria va conduce la anularea pensiei din tara...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:19, 20 Octombrie 2012
Dacă sunteți pensionar la limită de vârstă, atunci nu este nici o problemă, veți continua să primiți pensia din România și veți putea lucra legal în Austria.

Trebuie să aveți în vedere faptul că contribuția dvs. la sistemul social Austriac va putea fi recuperata printr-o pensie austriacă, după ce va retrageti definitiv la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizație minimă pensie în austria ghentu ghentu Bună ziua, Voi lucra (legal ) maxim 1 an în Austria. 1/ care este cotizația minimă de pensie în Austria ? 2/ Este obligatoriu (și corect) să ... (vezi toată discuția)
Contributie pentru pensie merimaria merimaria Buna ziua. Sunt pensionara si am 58 ani . In prezent lucrez in strainatate si as dori sa platesc in continuare contributia pentru pensie . 1. Ce ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva vechime pt pensionat caz boala. andreiadmin andreiadmin Am fost pensionat pt invaliditate grad 3 in 05.2015 in urma unui avc hemoragic si avand o vechime de numai 9 ani(nascut 10.1963) ma gandesc sa ma imprumut si ... (vezi toată discuția)