Dintr-o eroare a autoritatilor, o persoana a stat in arest preventiv cu 3 ore mai mult decat trebuia. In astfel de cazuri, poate persoana sa ceara daune iar daca da unde trebuie adresata cererea si impotriva cui exact? In practica, care sunt solutiile pronuntate in astfel de cazuri ?
In situatia la care ma refer pur si simplu l-au lasat 3 ore in plus in celula, aveau alte treburi ...
Cat se dau daune in asa situati, in practica? Pe cine dau in judecata, politia sau statul prin ministerul finantelor?
pentru 3 ore nu cred ca merita sa umblati prin instanta sa va judecati,nici nu cred ca un avocat va poate ajuta pentru ca e pierdere de timp si banii pe care ati putea sa ii obtineti nu sunt multi.3 ore seara sau ziua?ziua eventual daca e de munca sau nu se poate cere cat ar veni salarul pe cele 3 ore de munca pe care le puteati presta...e foarte dificil de estimat si,repet,nu merita pentru ca in romania instantele nu sunt ca in america sa dea daune mari
Este adevarat ca nu suntem in SUA dar in prezent instantele dispun scoaterea catuselor daca a expirat masura preventiva si inculpatul se afla in sala.
Din experienta mea va pot spune ca nu am avut decat cazuri de genul celor descrise mai sus si nu am avut niciodata ocazia sa deschid proces pentru asa ceva.
Sau, se respingea propunerea de arestare preventiva si inculpatul era condus la sectie doar pentru a se face formele de liberare din arest.
Greu de spus cat sa ceara daune morale deoarece acest lucru trebuie apreciat si dovedit de inculpat.
Cat a suferit in acele 3 ore?
Cum va dovedi cat a suferit in acele 3 ore?
Pe cine sa dati in judecata?
Nu trebuie decat sa va documentati putin si veti afla.
Exista si precedente dar nu m-au interesat din motivele descrise mai sus de mine.
Apel
ruonscalafat
dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)