Dintr-o eroare a autoritatilor, o persoana a stat in arest preventiv cu 3 ore mai mult decat trebuia. In astfel de cazuri, poate persoana sa ceara daune iar daca da unde trebuie adresata cererea si impotriva cui exact? In practica, care sunt solutiile pronuntate in astfel de cazuri ?
Gasiti o carte de Costiniu.
Cautati la standurile de carti.
Nu mai stiu exact cum se numeste ca nu m-a interesat.
Ceva la modul ,,Daunele morale in caz de detentie ilegala".
Sa stiti ca avocatii care se respecta iau toate masurile ca sa nu se intample asa ceva.
Spre exemplu, avocatul poate solicita sa fie sunat de indata de client ce paraseste arestul.
In cazul in care nu este sunat se deplaseaza la arest si rezolva de indata problema.
Avocatii trebuie sa se gandeasca la tot pentru ca de aceea trebuie sa fie platiti.
in primul rand trebuie sa fiti convins ca a stat 3 ore mai mult in arest deoarece este posibil sa nu fie asa.
cei de la arest sau de la penitenciar sunt foarte atenti de regula cu aceste lucruri.
nu prea depinde si de vinovatia sau nevinovatia celui ce suferit acest lucru ci doar sa se constate ca a fost detinut ilegal dar majoritatea celor arestati si pusi in libertate stiu ca nu prea au ce face si pentru o perioada asa de scurta nu cred ca se vor obtine daune sau daca se vor obtine vor fi foarte mici.
e o bataie de cap prea mare si e mai important sa scape de problemele care l-au introdus in arest decat sa se gandeasca sa fie pedepsiti 2 functionari de la arest pentru ca nu cred ca il incalzeste cu nimic.
oricum e greu de crezut ca cei de la arest aveau alte treburi deoarece tocmaii arestatii sunt "treburile" lor.
Nu veti obtine probabil nici 100 de euro pt 3 ore. Cat de mult a putut suferi in cele 3 ore incat sa primeasca daune morale, deci daca urmariti sa obtineti bani, pierdeti mai mult decat cele 3 ore de arest si va stresati mai mult. Totusi sunt numai 3 ore. Nu veti gasi nimic pt ca nimeni nu se oboseste sa mearga in judecata pt un astfel de lucru.
Eu sunt de alta parere.
100 de euro poate obtine lejer.
Cine nu stie cat de placut e intr-o celula nu da doi bani.
Intr-un astfel de caz as invita 3 ore instanta in celula si sa hotareasca apoi...dupa 3 ore de meditat...
Apel
ruonscalafat
dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)