avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Buna seara. Am si eu o nedumerire privind violenta in familie. De ce nu poate o alta persoana din familie sa faca reclamatie care sa fie luata in seama de organele competente? avind un asemenea caz in familie, in care ginerele nostru sistematic face scandaluri, noi ca si parinti de ce nu ni se ia in considerare reclamatiile, daca fiica noastra nu vrea sa ia masuri, spunind ca ii face rau sotului ei? Poate ma puteti ajuta cu un articol de lege prin care si noi ca si parinti sa putem sa luam masuri. Eforturile noastre de pina acuma nu au dat nici un rezultat. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:43, 21 Octombrie 2012
Nu puteti sa actionati in numele altei persoane in cazul acesta.
Doar partea vatamata poate actiona.
Doar sa vina organele de politie cand va fi scandal v-ar putea fi de ajutor.
Fiind vorba de infractiuni ce necesita plangere prealabila, doar victima are dreptul de a face plangere prealabila.
Dvs nu aveti niciun drept legal de reprezentare al fiicei dvs majore. Fiind majora, are totalitatea drepturilor, daca se considera prejudiciata este singura in masura sa depuna plangere impotriva sotului.
Dvs personal puteti face plangere daca vi se lezeaza drepturi personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)
Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobil. mia_nastase mia_nastase Buna ziua ! Fiica mea a divortat de curand la notar,iar fostul ginere refuza sa-mi restituie bunurile achizitionate de mine,chiar daca in prealabil a fost de ... (vezi toată discuția)