avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie handicap

Buna!
Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie).
Uitati cum sta treaba:
Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita la inima undeva sub o valva) in fine si acolo mi s-a spus ca pot face niste acte ca sa iau "pensie"pentru ca boala mea era din nastere....unde eu am intrebat: Pai si daca ma angajez ulterior nu o sa imi afecteze,adica sa ma gaseasca ca sunt bolnav sau ceva de genu? La care mi s-a raspuns. Nu.Poti avea si pensie si poti sa si muncesti pentru ca la tine boala este din nastere.Bun! Acum sunt cam nedumerit cu treaba asta,Mi-am reinoit dosaru de pensie si imi este cam frica sa ma angajez ca nu care cumva sa ma puna sa platesc din urma sau cine stie cum.

Va rog dati-mi un raspuns.Ajutati-ma!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Violeta 24 , utilizator 23:30, 4 Octombrie 2023
Sunt 2 aspecte distincte indemnizatia sau pensia de care pot beneficia persoanele cu dizabilitati
Probabil ca aveti pensie de invaliditate, dar precizati, va rog, de care grad.

Cititi si aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Deci am asa: Buget complementar (gradul 2) + Indemnizatie (gradul 2)
Si diagnosticul de la externare:
1.Stenoza subaortica diafragmatica stransa
2.Insuficienta aortica gradul II
3.Insuficienta cardiaca clasa 2 nyha
4.Dislipidemie
Operatia (29.05.2009):Rezectie de diafragm stenozant.Miotomie septala subaortica
1. Daca este vorba de indemnizatie de handicap aceasta se poate cumul;a cu un venit profesional (salariu).

2. Daca este vorba de pensie de invaliditate gr.III puteti sa aveti un contract individual de munca dar numai cu maximum 4 ore pe zi.

3. Daca aveti pensie de invaliditate gr.I sau gr.II, inseamna ca ati pierdut in totalitate capacitatea de munca si nu mai puteti sa aveti alte venituri profesionale.
Deci asta inseamna ca pot lucra cu contract de munca fulltime fara sa ma deranjeze vreun pic.Adica o sa am Venituri salariale + venituri indemnizatie,tinand cont ca am indemnizatie gradul 2.

Mersi anticipat.

Alte discuții în legătură

Cu privire la operația valva aortica Kocsis Laszlo Kocsis Laszlo In luna aprilie am fost operat pe inimă cu endocardita infecțioasa pe valva aortica,s-a intervenit cu inlocuire valvulara aortica cu proteza valvulara. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare pentru handicap accentuat Marian Florea Marian Florea Am grad de handicap accentuat permanent în urmă unei operații pe inimă pentru înlocuirea valvei pe aorta, operație făcută în 2011. Diagnosticul meu ... (vezi toată discuția)