avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetateni taiwanezi pot cumpara locuinte in romania?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetateni taiwanezi pot cumpara locuinte in romania?

As dori sa stiu unde se poate verifica daca cetatenii de origine taiwaneza pot cumpara locuinta,pe teritoriul Romaniei.
Avand ca scop investitie personala.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:04, 22 Ianuarie 2013
Un cetatean strain poate cumpara un apartament in Romania, legea permite acest lucru. Tranzactia se face la notar.
Cetatenii Republicii Populare Chineze pot cumpara imobile pe teritoriul romananiei, dar nu pot achizitiona terenuri, acest lucru este interzis de lege.

Cetatenii Republicii China (Taiwan) nu pot cumpara nici imobile si vor avea probleme sa intre in Romania. Asta pentru ca Romania aplica politica „O singură China” si recunoaste doar RPC.
Comunicat de presă 2012:

SEMINAR ECONOMIC ROMANO-TAIWANEZ

Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti are placerea sa va invite sa participati la seminarul economic romano-twaivanez ce se va desfasura la sediul CCIRB in ziua de 13 iunie a.c. intre orele 09:00-13:00.
Seminarul este dedicat firmelor romanesti interesate de climatul economic si de afaceri taiwanez. Delegatia economica taiwaneza este condusa dl. Po-Chih HUANG, presedintele Asociatiei de Masini Unelte din Taiwan. Din delegatia taiwaneza mai fac parte dl.Tzung-Pao LIN, director general al Institutului de Cercertari Tehnologice IT&C, dl. Chih-Shan WAND, director in cadrul Institutului de IT&C, directori generali ai unor societati comerciale, reprezentanti comerciali ai unor birouri comerciale din Europa.

Nu văd cum ar putea participa domnii Po-Chih HUANG, Tzung-Pao LIN şi ceilalţi dacă acceptăm că, în calitate de taiwanezi, vor avea probleme sa intre in Romania.

Pe de altă parte, acceptînd ceea ce nu e de acceptat, nu văd de ce nu ar putea cumpăra imobile (construcţii, deoarece terenurile le sunt inaccesibile potrivit Legii nr.312/2005) prin mandatar convenţional.

Vor avea probleme in sensul ca nu le vor fi recunoscute pasapoartele emise de Republica China ( Taiwan ) si viza de intrare le va fi pusa pe o foaie volanta atasata la pasaport, asta pentru a nu limita libertatea de miscare, conform cu legislatia europeana si normele ONU.

In legatura cu achizitionarea de imobile, ei personal nu vor putea pentru ca notarii nu vor putea sa ia in calcul documentele lor de identitate taiwaneze. E strict vorba de nerecunoasterea documentelor unui stat nerecunoscut. Altfel am putea foarte frumos sa acceptam si acte transnistrene, kosovare, din Somailand, etc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, la 22 decembrie 2010, a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul (UE) nr. 1211/2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 539/2001 de stabilire a listei tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si a listei tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie.

Regulamentul este obligatoriu in toate elementele sale, se aplica direct in toate statele membre ale UE, in conformitate cu Tratatele si intra in vigoare la 11 ianuarie 2011.

Intrarea in vigoare a acestui Regulament asigura extinderea la 90 de zile de la data intrarii a dreptului de sedere fara viza in Taiwan pentru cetatenii statelor membre Schengen precum si pentru cetatenii din Romania, Bulgaria si Cipru ca urmare a unei decizii unilaterale adoptata la Taipei.

Incepand cu aceeasi data, resortisantii din Taiwan, titulari ai unor pasapoarte care includ numarul unui card de identitate, sunt exonerati de la obligativitatea obtinerii vizelor de scurta sedere pentru intrarea si sederea pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Sunt un pic nedumerit ... Pot cetatenii Taiwanezi sa cumpere proprietati in Romania ?

Unde pot afla daca exista cetateni Taiwanezi, cu proprietati in Romania? Se poate verifica acest lucru?

Multumesc,

Claudiu

Alte discuții în legătură

Are sotia nevoie de viza de intrare pentru grecia daca are permis de sedere - membru familie ( ea este cetatean non-ue ) lgstoian lgstoian Dupa cum spune si titlul , vreau sa stiu daca sotia are sau nu nevoie de viza de intrare pentru Grecia. Ea are Permisul de Sedere - Membru de Familie. ... (vezi toată discuția)
Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru a calatori in turcia cu minorul? alexandra30 alexandra30 Oare, pentru a calatorii in Turcia,eu si fetita(2 ani) mea ne trebuie pasaport sau pot doar cu buletinul? Si pentru fetita trebuie pasaport. Cat m ar costa ... (vezi toată discuția)