avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... am nevoie de pasaport pentru a calatori in Turcia cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

am nevoie de pasaport pentru a calatori in Turcia cu minorul?

Oare, pentru a calatorii in Turcia,eu si fetita(2 ani) mea ne trebuie pasaport sau pot doar cu buletinul? Si pentru fetita trebuie pasaport. Cat m ar costa pasaportul sau pasapoartele? MULTUMESC :-/
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 02:14, 18 Februarie 2011
Pasaportul da, viza nu. Începând din data de 9 ianuarie 2010, cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic în Republica Turcia nu mai au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legală de şedere fără viză este de până la 90 de zile.

Intrarea în Turcia este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat.

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări ştiinţifice sau alte scopuri similare sau pentru o şedere cu durată mai mare de 90 de zile, sunt obligaţi să obţină, în prealabil, de la oficiile diplomatice si consulare ale Republicii Turcia din Romania sau din strainatate, viză de intrare pe teritoriul Turciei.

Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Termenul de eliberare este de până la 30 de zile lucrătoare.
Contravaloarea paşaportului electronic a fost stabilită de către Compania Naţională Imprimeria Naţională - S.A. la preţul de 276 lei (244 lei inclusiv T.V.A se achită la unităţile CEC Bank, iar taxa consulară este de 32 lei se achită la unităţile CEC Bank sau trezorerie).
Pentru situaţii de urgenţă românii pot solicita paşaportul temporar, care se eliberează în cel mult 3 zile lucrătoare. Preţul de cost al paşaportului temporar este de 216,0 lei (84,0 lei contravaloarea paşaportului se achită la unităţile CEC Bank, 32 lei taxa consulară se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie, după caz, şi 100 lei tariful suplimentar de urgenţă se achită la trezorerie), şi are un termen de valabilitate de 1 an.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
trebuie pasaport,costurile si actele necesare le poti obtine de pe site-ul Directiei de Pasapoarte.9unele sunt valabile 1 an ,altele 5 ani)succes.
alexandra30 a scris:

Oare, pentru a calatorii in Turcia,eu si fetita(2 ani) mea ne trebuie pasaport sau pot doar cu buletinul? Si pentru fetita trebuie pasaport. Cat m ar costa pasaportul sau pasapoartele? MULTUMESC :-/


Si acordul tatalui sau decizie de incredintare a minorei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Pasaport iancu123 iancu123 cat timp dureaza sa imi fac pasaport? (vezi toată discuția)
Taxa pasaport tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog sa imi comunicati care este cuantumul taxei pentru eliberarea unui pasaport obisnuit, pe perioada de 1 an.si termenul de obtinere. Pe site ... (vezi toată discuția)