avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... taxa pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

taxa pasaport

Buna ziua.Va rog sa imi comunicati care este cuantumul taxei pentru eliberarea unui pasaport obisnuit, pe perioada de 1 an.si termenul de obtinere.
Pe site este una, la avizierul Directiei de Pasapoarte este alta
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:10, 24 Martie 2012
216 lei:
- 84 lei - taxa pentru pasaport
- 32 lei - taxa consulară
- 100 lei - taxa de urgenta (nu se elibereaza decat in regim de urgenta).

Completare
Regim de urgenta inseamna cateva ore.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Ares-3, moderator
1. * Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
* Termenul de eliberare este de până la 30 de zile lucrătoare.
* Contravaloarea paşaportului electronic a fost stabilită de către Compania Naţională Imprimeria Naţională - S.A. la preţul de 266 lei din care :
- 244 lei_ inclusiv T.V.A (se achită la unităţile CEC Bank), iar taxa consulară este de 32 lei (se achită la unităţile CEC Bank sau trezorerie).

2. * Pentru situaţii de urgenţă românii pot solicita paşaportul temporar, care se eliberează în cel mult 3 zile lucrătoare.
*Preţul de cost al paşaportului temporar este de 216 lei din care
(84 lei contravaloarea paşaportului se achită la unităţile CEC Bank, 32 lei taxa consulară se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie, după caz, şi 100 lei tariful suplimentar de urgenţă se achită la trezorerie), şi are un termen de valabilitate de 1 an.
ATENŢIE !: Paşapoartele temporare se emit numai în situaţii excepţionale, dovedite cu acte corespunzătoare !
ex:*pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;
**în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state în care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
***când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
****când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie să călătorească urgent în străinătate;
*****când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pt.obţinerea acordului celuilalt părinte;
Justitiarul71, este absolut ok enumerarea de mai sus, completeaza subiectul pentru oricine are nevoie sa stie ce trebuie pentru obtinerea unui pasaport.

Insa intrebarea utilizatorului era asta:



Va rog sa imi comunicati care este cuantumul taxei pentru eliberarea unui pasaport obisnuit, pe perioada de 1 an si termenul de obtinere.


Voia sa stie cat costa un pasaport ''la urgenta'' si in cat timp se obtine.
Iar de regula se obtine in aceeasi zi - aceasta este regula, cele 3 zile de care se vorbeste sunt marja luata pentru situatiile in care serviciul este extrem de aglomerat sau are probleme de ordin tehnic.
OK. M-am gandit ca poate utilizatorul doreste sa cunoasca si oportunitatea ca la aproximativ acelasi pret poate obtine un pasaport pe o durata mai mare de timp. Pe viitor am sa ma rezum sa raspund strict la intrebare.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru a calatori in turcia cu minorul? alexandra30 alexandra30 Oare, pentru a calatorii in Turcia,eu si fetita(2 ani) mea ne trebuie pasaport sau pot doar cu buletinul? Si pentru fetita trebuie pasaport. Cat m ar costa ... (vezi toată discuția)
Tarif pasaport minor la urgenta cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, Dorim sa ii facem pasaportul fiicei noastre minore (6 luni).Intrebarea este cat ne va costa la urgenta si in cat timp ne vor da ... (vezi toată discuția)