avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... legea 65/2012
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

legea 65/2012

Buna seara, au trecut 60 de zile de la publicarea respectivei legi in M.O. S-au elaborat normele metodologice de punere in aplicare a acestei legi?? Asteptam cu nerabdare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tabitasartor , utilizator 18:51, 29 Octombrie 2012
A fost publicata in 26 aprilie, a intrat in vigoare la 120 de zile de la publicare, adica in 23 august. Cele 60 de zile tocmai s-au implinit.... dar cred ca mai avem de asteptat.... se diminueaza drastic veniturile si nu prea au interes sa publice normele...
MAI e in urma cu normele la destul de multe....
Buna seara si multumesc pentru raspuns...Vreti sa ziceti ca e foarte greu sa se introduca modelele standard europene macar pentru certificatele de nastere si casatorie, ca sa nu mai umblam bezmetici pe drumuri, pierzand timp si bani??? Cine e personajul care impiedica actiunea aceasta???? Iertati-ma, dar ar merita "tras in teapa"!=D>
D.ra tabita, aceasta lege se refera la eliberarea de extrase, nicidecum de certificate de stare civila. Acest lucru nu e de ici de colo, deci este necesara o chibzuinta inainte de elaborarea normelor metodologice, intrucat asa sau grabit si cu cratima si au facut o varza, ca nu mai stie omul cum mai e in acte, unul e cu altul e fara cratima. Mai bine, mai incet si mai bine.Si apoi se vor ivi destule state care desi sunt semnatare a conventiei sa refuze extrasele eliberate de Romania, intrucat vor avea acest drept. Deocamdata in Romania extrasele dupa actele de stare civila se elibereaza doar la cererea scrisa a DEPABD, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, a instantelor judecatoresti, a parchetelor sau a politiei, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor, a oficiilor de stare civila din cadrul primariilor unitatilor administrativ-teritoriale unde nu functioneaza serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor, a unitatilor din sistemul de ordine si siguranta publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a institutiilor responsabile cu asistenta sociala si protectia drepturilor copilului, precum si a notarilor publici, deci nicidecum persoanelor fizice.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Iertati-ma pentru comentariul de mai sus...de fapt m-am exprimat gresit zicand certificate, e clar ca sunt extrase...daca ar fi inregistrate macar la nivel de judet folosindu-se sistemul informatic, oare ar fi chiar atat de greu sa se elibereze si la cererea persoanelor fizice?? Nu retin sa fi citit in lege aceasta discriminare. Imi cer scuze, multumesc si spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea unui extras dupa actul de nastere catre un cabinet de avocatura valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am si eu urmatoarea intrebare: In cadrul unui proces de divort avocatul paratului poate solicita si obtine de la serviciul de stare civila un ... (vezi toată discuția)
Casatoria din uk este recunoscuta in roomania? cleopatra_000042 cleopatra_000042 buna!sunt casatorita in uk cu un tip din 2010,mai mult pentru a obtine actele (o mare prostie)ne-am separat imediat dupa casatorie,eu stau cu iubitul meu acum ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui din certificatul de nastere iondragomir iondragomir Buna ziua. Am o fiica plecata in Germania de 8 ani.A plecat cu bursa de studii si a ramas angajata acolo.In certificatul de nastere are prenumele Anca ... (vezi toată discuția)