avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea demisiei

Mi-am depus demisia pe data de 08.10.2012 dupa 2 zile am discutat cu directorul si mi-a propus o avansare si marire de salariu,au trecut 2 saptamani de atunci si inca nu am semnat nici un act aditional si noul contract pe celalalt post propus iar de marirea de salariu mi-au spus ca nu am inteles corect,ca de fapt sunt mai putini bani.Tinand cont ca am preaviz pana pe data de 29.10.2012 demisia este in vigoare?Mentionez ca nu a fost decat verbal iar de semnat nu am semnat nimic!Am dreptul de a nu ma mai prezenta la serviciu dupa data de 29.10.2012???Am nevoie de un raspuns cat mai curand!
Mentionez ca pe postul promis am facut munca de voluntariat in aceste doua saptamani fara nici un act la mina,sunt convinsa ca nu pot cere remunerarea acestor doua saptamani,desi lucrez si peste program de un an si mi-au promis ca ma vor remunera dar cumva la negru!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 24 Octombrie 2012
Art. 81 alin. 7 din Codul muncii specifica:

Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Daca nu ati semnat niciun act aditional sau contract nou, demisia dvs. este in vigoare iar angajatorul nu va poate face nimic.
Atata timp cat pe cererea dvs de demisie nu s-a pus rezolutia ca a fost revocata, cererea este in continuare valabila.
si trebuia sa fiu anuntata de aceasta rezolutie cumva...in scris sau verbal?cum se face se da numar de inregistare ca si pe cel de pe demisie?
Angajatorul mentioneaza pe cererea dvs. de demisie ca demisia este revocata, dvs. ar trebui sa semnati de confirmare/luare la cunostinta tot pe cerere.
@ georgiana1983

In principiu, trebuie sa fiti anuntata. Insa problema suporta mai multe discutii , deoarece revocarea este conditionata de modificarea c.i.m. .. asa am inteles, daca se mareste salariul si se modifica functia ramaneti in continuare salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ccm( negocieri salariale) Johnny.1918 Johnny.1918 Ccm s-a modificat la 01.01.2018, acum se duc negocieri salariale prin care se solicita marirea salariului si alte revendicari, toate ar fi trebuit sa intre in ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca - act aditional SWS SWS Buna ziua, Am un contract incheiat pe perioada nedeterminata (nu mai sunt in perioada de proba) si acum 2 saptamani am demisionat. Sunt in prezent in ... (vezi toată discuția)
Demisie crisf crisf Buna ziua, As dori sa stiu daca incetarea dintr-o functie in urma cererii de demisie intra in vigoare cu data cererii sau trebuie precizata o perioada de ... (vezi toată discuția)