avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Afacere de sezon cu rulota acte/autorizatii necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Afacere de sezon cu rulota acte/autorizatii necesare

Am achizitionat o rulota si doresc sa deschid un mic chiosc in care sa vand ceai, ciocolata calda, vin fiert, cafea si hot-dog. In perioada 1 noiembrie 2012 si 30 aprilie 2013.

Locatia va fi la Predeal.

Doresc sa stiu ce autorizatii imi trebuiesc si de unde se iau. Sau daca imi mai trebuie si altceva.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare pentru a va ajuta sa imi dai un raspuns cand mai bun, sunt bucuros sa vi le spun.

Ma multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: omuverde3d , utilizator 17:45, 9 Decembrie 2014
In primul rand sa mergeti la primaria din Predeal si sa vedeti daca sunt de acord si va dau avizul de ocuparea domeniului public. Daca o instalalti pe un spatiu proprietate privata atunci nu mai aveti nevoie de acest drum.
Daca lucrurile sunt in ordine, atunci trebuie sa aveti o forma legala de desfasurarea activitatii care poate fi un PFA sau un SRL.
Primele autorizatii le luati pe declaratie pe proprie raspundere de la registrul comertului, apoi sunt cele de la Primaria din Predeal.
Atentie ca veti plati si o taxa de ocuparea domeniului public in situatia in care nu sunteti pe proprietatea privata a cuiva.
Am un SRL. Care este codul caen pentru o astfel de activitate?

Despre ce tip de autorizatii este vorba?

Ce trebuie sa fac mai exact la registrul comertului?

Am nevoie de casa de marcat?

Ce autorizatii cer de la primaria din predeal?
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
alcs_alx, utilizator
Daca ati fi exclus din vanzare hot-dogul atunci mergeati pe codul CAEN 5630_Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, tinand cont ca doriti si hot-dogul trebuie sa mergeti obligatoriu pe Restaurante-5610. Sa nu uitati ca Primariile cer taxa de autorizare alimentatie publica la acest cod(si costa ceva), indiferent ca este vorba de un restaurant clasic sau carucioare mobile care vand mancarea, sau tonete de inghetata. Cu siguranta exista o diferenta de taxa , dar tot costa.
Ca atare, hotarandu-va pentru unul din aceste coduri veti merge la registru si-l veti autoriza, dupa care la primaria din Predeal pentru celelalte autorizatii.
unmoeglich a scris:

Daca ati fi exclus din vanzare hot-dogul atunci mergeati pe codul CAEN 5630_Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, tinand cont ca doriti si hot-dogul trebuie sa mergeti obligatoriu pe Restaurante-5610........................



M-am gandit si cred ca o sa renunt la hot-dog, insa vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a primi autorizatie de la primarie.

Am vazut locul unde vreau sa instalez rulota si vreau sa stiu trebuie sa duc un plan la primarie cu exact locul unde vreau sa ma instalez?

Pe stalpi am mai vazut si o priza cred ca este de 380V desi totusi pare de 220V oricum, credeti ca exista vreo posibilitate de racordare? Nu este necesar sa te racordezi la enel pentru ca priza este trasa si trebuie decat introdusa in stecher.


Autorizez codul caen. Imi trebuie casa de marcat? Ce acte duc la primaria din Predeal dupa ce autorizez codul?

Cu cine trebuie sa vorbesc la primarie? Cu secretara cu Viceprimarul sau Primarul?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
alcs_alx, utilizator
La primarie exista un departament/o persoana care se ocupa de autorizatiile agentilor economici, nu primarul, nu vicele.

Alte discuții în legătură

Autorizare food truck comercial DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Deschidere fast food reghina23 reghina23 buna ziua as dori sa ca intreb care sunt pasii pt deschiderea unui fast-food mar interesa sa inchiriez o rulota cu care as vrea sa ma deplasez pe la mare pe ... (vezi toată discuția)
Amplasare rulota comerciala Aleeex Aleeex Buna ziua, ce sanse credeti ca am in vederea obtinerii autorizatiilor pentru amplasarea unei rulote comerciale pe domeniul public in centrul Bucurestiului ... (vezi toată discuția)