avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Diferenta CC-CE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Diferenta CC-CE

Care este diferenta dintre Certificatul de calitate si Certificatul de conformitate?
Ca executant, trebuie sa le prezint pe amandoua beneficiarului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:04, 22 Octombrie 2012
Declaraţia de Conformitate CE (DoC) este un document prin care producătorul sau reprezentantul său autorizat din cadrul Spaţiului Economic European (SEE) indică faptul că produsul îndeplineşte toate cerinţele din directivele aplicabile. De asemenea, DoC va conţine numele şi adresa producătorului, precum şi informaţii despre produs, cum ar fi marca şi numărul de serie. DoC trebuie să fie semnată de către o persoană care lucrează pentru producător sau pentru reprezentantul autorizat al acestuia; de asemenea, trebuie menţionată poziţia în firmă a respectivului angajat.
Indiferent dacă a fost implicat un Organism Notificat sau nu, producătorul trebuie să întocmească şi să semneze Declaraţia de Conformitate CE.

[ link extern ]

[ link extern ]

Certificatul de calitate reprezinta documentul emis de producator prin care acesta atesta calitatea care a stat la baza fabricatiei unui produs potrivit standardelor legale (STAS-uri, normative tehnice).

Dupa parerea mea, ambele sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate Maia2201 Maia2201 Cum pot sa obtin un certificat de calitate al marfii(parchet din lemn masiv)???am uitat sa precizez...eu sunt producatorul,si am un posibil client care doreste ... (vezi toată discuția)
Declaratie de conformitate Toti Toti Buna ziua As vrea sa cer ajutor in legatura cu declaratiile de conformitate. Produsele fabricate din lemn, de exemplu: scara, mobilier, garaj etc. (cu ... (vezi toată discuția)