avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare auto

Am sa cumpar o masina din alt judet=D> are asig expirata(RCA)CUM AR FII MAI BINE SA FAC ASIG PE NUMELE MEU SAU AL FOSTULUI PROPRIETAR..MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:09, 27 Octombrie 2012
1. Daca o cumparati si o si inmatriculati pe numele dvs, e obligatoriu sa incheiati asigurarea pe numele noului proprietar.
2. Daca va rezumati doar la acel formular tip de contract vanzare-cumparare al unui vehicul folosit, atunci trebuie sa aveti asigurarea incheiata pe numele detinatorului din certificat. Varianta aceasta nu e de fel recomandata, desi se practica la scara larga, intrucat fostul ramine cu plata taxelor pt. masina si noul proprietar ramine"legat" de fostul , pt. tot felul de situatii care pot aparea in timpul folosirii acelui vehicul. Desigur, puteti incheia o procura, pana la finalizarea actelor, dar cel mai bine e sa va asigurati ca faceti totul ca la carte, inca de la inceput, altfel, unul dintre voi va alerga sa il caute pe celalalt pentru a putea radia/inmatricula acel vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat leasingul.nu am r.c.a.in o luna pe ce nume fac asigurarea? ioana.2009 ioana.2009 am avut leasingul pe r.c.i.. am terminat cu ei,dar acum o inmatriculez pe p.j.,cu totul alta decat cea trecuta la utilizator.in timpul lunii in care nu am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)