avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face ?

Bunica casatarita fiind (1953) si-a mostenit tatal decedat primind dupa un proces cu mama partea de mostenire. Dupa 1990 bunica ,in baza acelei hotaririi judecatoresti ramasa definitiva mi-a a ,,donat'(act incheiat de mina la secretarul de la primarie )o suprafata de pamint 1000 mp. pe baza acestui act am primit autorizatie de constructie si certificat de urbanism pentru o casa cu anexe gospodaresti , casa pe care am construit-o ,cu anexa magazie cu beci dedesupt pe teren am pus copaci ,vie de toate ca la o casa . Urma sa finalizam actele de proprietate cind se terminau retrocedarile, intabularea ,cartea funciara etc.Si astfel au trecut 17 ani .Intre timp a decedat bunicul , sotul bunicii si au inceput problemele pamintul bunicii a fost trecut pe titlul de proprietate al bunicului in baza unei legi care ar prevede ca,,dupa 10 ani de casnicie bunurile unuia dintre soti apartine in egala masura si celuilalt sot" si acum ma vad amenintat,, cu evacuarea"de catre mostenitorii bunicului.Bunica vrea sa-mi faca acte,,de vesnica stapinire " asa cum a apucat sa declare in fata notarului cind am fast sa dam declaratie de inscriere intabulare a suprafetelor de pamint.Dar de atunci sunt impiedicat sa mai iau legatura cu bunica de catre fii si ficele, inclusiv tatal meu care isi vad diminuata partea .Ce ma sfatuiti sa fac? Multumiri anticipate !!!
Cel mai recent răspuns: cetateanu_obidit , utilizator 14:05, 29 Octombrie 2012
cetateanu_obidit a scris:

.Intre timp a decedat bunicul , sotul bunicii si au inceput problemele pamintul bunicii a fost trecut pe titlul de proprietate al bunicului in baza unei legi care ar prevede ca,,dupa 10 ani de casnicie bunurile unuia dintre soti apartine in egala masura si celuilalt sot" si acum ma vad amenintat,, cu evacuarea"de catre mostenitorii bunicului.

Ne puteţi da detalii cu privire la legea în cauză? Numarul, anul apariţiei, eventual monitorul/buletinul oficial în care a fost publicată? Se face referire la această lege în titlul de proprietate emis pe numele bunicului?

Vă întreb deoarece asta e o noutate. Ba chiar o ştire!

Solicitaţi anularea titlului de proprietate.

Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
themis, utilizator
In primul rind tin sa va multumesc ca ati dat atentie acestui mesaj ! Nu e vorba de nici o lege stiu sigur asta dar au invocat aceasta asa zisa lege la primarie cred si mai banuiesc ca au folosit nustiu ce inscris de pe timpul comunistilor cind la colectivizare au trecut pamintul ca apartinind capului familiei adica sotului si pe baza acestui rol au emis titlul de proprietate. Cu toate ca la reconstituirea in totalitate a suprafetelor si a amplasamentului in teren au folosit hotarirea judecatoreasca de mostenire prin care se arata provenienta terenului si adevaratul proprietar adica bunica si nu bunicul .Consilierul juridic de la primarie ar fi trebuit sa aiba habar de codul familiei si ce scrie referitor la bunurile proprii macar ca a fost ani buni si ofiter al stari civile . Cu stima va doresc numai bine !
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
cetateanu_obidit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)
Succesiune , mostenitor nedeclarat , intabulare teren agricol . ContSters252403 ContSters252403 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face cadastrul ... (vezi toată discuția)