1. - Nu se face dosar penal dar veti restitui indemnizatia pentru CCC pe perioada in care ati avut venituri ca PFA.
- Se pare ca persoana de la Primarie a vrut sa va puna in dificultate desi ea trebuia sa cunoasca bine prevederile legale.
- S-ar putea sa se fi referit la faptul ca nu mai este nevoie sa mai aduceti adeverinta cu veniturile din PFA deoarece depaseati deja plafonul maxim.
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
...
Art. 16
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Ce reprezintă concediul în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă?
Solutie:
În cazul acestor persoane, concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. De asemenea, în cazul asociaţilor din cadrul unor societăţi comerciale, care nu pot prezenta documente care să ateste faptul că nu realizează venituri profesionale pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, aşa cum se menţionează la art. 6 alin. (5) lit. f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul în indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, denumite în continuare Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, este suficientă declaraţia pe propria răspundere a persoanei că nu realizează astfel de venituri şi data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului, datele şi informaţiile prezentate de respectiva persoană fiind supuse Codului penal cu privire la falsul în declaraţii.