puteti sa ma ajutati in legatura cu cateva probleme de drept penal?
1. ce infractiune reprezinta uciderea fratelui mamei sau al fratelui sotiei? ( sunt considerati ei rude apropiate- art 175 lit c, cod penal)
2.cum raspund instigatorii si complicii la fapta de pruncucidere? ( infractiunea este de omor?)
3. Cine poate fi subiect pasiv al infractiunii de pruncucidere? ( nu stiu daca copilul nascut viu sau viabil)
4.CE INFRACTIUNE REPREZINTA LOVIREA UNUI POLITIST AFLAT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII, DAR CARE SI-A DEPASIT ATRIBUTIILE DE SERVICIU? ( ESTE VORBA DE LOVIRE SI ALTE VIOLENTE, ?)
5.CE INFRACTIUNE CONSTITUIE LOVIREA SAU ALTE VIOLENTE, SAVARSITE DIN CULTA, CE AU PRODUC O VATAMARE CORPORALA CE NECESITA 10 ZILE DE INGRIJIRI MEDICALE? ( VATAMAREA CORPORALA STIU CA NECESITA MAI MULT DE 10 ZILE....)
NU STIU PREA CONCRET CE REPREZINTA FORMA DE VINOVATIE- PARAETERINTENTIA...
1- sunt considerati rude apropiate
2 -raspund pt omor calificat
3 copilul nascut viu , nu viabil
4- infractiunea de ultraj
5 -pt a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa este necesar un nr de peste 10 zile de ingrijiri medicale.
praeterintentia-forma de vinovatie care nu este reglementata expres de codul penal - rezultatul mai grav producandu-se din culpa fatuitorului
Forma de vinovatie in cazul infractiunilor de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte sau ale infractiunilor cu urmari praeterintentionate
Se va retine praeterintentia , ca forma de vinovatie , chiar si in cazul infractiunii de vatamare corporala grava (cand s-a produs moartea sau sinuciderea victimei)
stiam ca pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa sunt necesare mai mult de 10 zile de spitalizare. In cele mentionate anterior , este vorba numai de 10 zile.... ma gandeam ca infractiunea ar fi lovire din culpa.