avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INTREBARI COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INTREBARI COD PENAL

puteti sa ma ajutati in legatura cu cateva probleme de drept penal?

1. ce infractiune reprezinta uciderea fratelui mamei sau al fratelui sotiei? ( sunt considerati ei rude apropiate- art 175 lit c, cod penal)

2.cum raspund instigatorii si complicii la fapta de pruncucidere? ( infractiunea este de omor?)

3. Cine poate fi subiect pasiv al infractiunii de pruncucidere? ( nu stiu daca copilul nascut viu sau viabil)

4.CE INFRACTIUNE REPREZINTA LOVIREA UNUI POLITIST AFLAT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII, DAR CARE SI-A DEPASIT ATRIBUTIILE DE SERVICIU? ( ESTE VORBA DE LOVIRE SI ALTE VIOLENTE, ?)

5.CE INFRACTIUNE CONSTITUIE LOVIREA SAU ALTE VIOLENTE, SAVARSITE DIN CULTA, CE AU PRODUC O VATAMARE CORPORALA CE NECESITA 10 ZILE DE INGRIJIRI MEDICALE? ( VATAMAREA CORPORALA STIU CA NECESITA MAI MULT DE 10 ZILE....)

NU STIU PREA CONCRET CE REPREZINTA FORMA DE VINOVATIE- PARAETERINTENTIA...

MULTUMESC MULT...

Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 07:52, 29 Ianuarie 2009
1- sunt considerati rude apropiate
2 -raspund pt omor calificat
3 copilul nascut viu , nu viabil
4- infractiunea de ultraj
5 -pt a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa este necesar un nr de peste 10 zile de ingrijiri medicale.
praeterintentia-forma de vinovatie care nu este reglementata expres de codul penal - rezultatul mai grav producandu-se din culpa fatuitorului
Forma de vinovatie in cazul infractiunilor de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte sau ale infractiunilor cu urmari praeterintentionate
Se va retine praeterintentia , ca forma de vinovatie , chiar si in cazul infractiunii de vatamare corporala grava (cand s-a produs moartea sau sinuciderea victimei)

Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
MULTUMESC MULT, DECI LA PUNCTUL 5 ESTE VORBA DESPRE LOVIREA SAU ALTE VIOLENTE?
bianca_k39 a scris:

MULTUMESC MULT, DECI LA PUNCTUL 5 ESTE VORBA DESPRE LOVIREA SAU ALTE VIOLENTE?

La punctul 5 este vorba despre infractiunea prevazuta de art 184 cod penal "Vatamare corporala din culpa"
stiam ca pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa sunt necesare mai mult de 10 zile de spitalizare. In cele mentionate anterior , este vorba numai de 10 zile.... ma gandeam ca infractiunea ar fi lovire din culpa.
Nu se retine savarsirea nici unei infractiuni (loviri savarsite din culpa faptuitorului , cu un nr de ingrijri medicale sub 10)

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecere de pietoni mamicutza44 mamicutza44 anul acesta pe data de 04.07.2008,am fost victima unui accident de circulatie (pieton) pe trecerea de pietoni.In urma accidentului am suferit ,,politraumatism ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)