avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA

In cazul unei firme care utilizează trimestrul ca perioadă fiscală pentru TVA şi care, în deconturile aferente celor două trimestre consecutive, din primul semestru, a declarat numai achiziţii de bunuri/servicii NU şi nici livrări de bunuri/prestări de servicii, va fi anulata din oficiu, inregistrarea în scopuri de TVA incepand cu 1 august 2012?
Cel mai recent răspuns: 1-2 , utilizator 14:52, 23 Octombrie 2012
I se va anula acest statut daca nu depune deconturi iar nu pentru continutul lor.
Iulian Manea a scris:

I se va anula acest statut daca nu depune deconturi iar nu pentru continutul lor.


Ba si pt continut se anuleaza din oficiu inreg in scopuri de tva.

art 153, alin 9, lit e:
e) dacă în deconturile de taxă depuse pentru 6 luni consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor care au perioada fiscală luna calendaristică, şi pentru două perioade fiscale consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscală trimestrul calendaristic, nu au fost evidenţiate achiziţii de bunuri/servicii şi nici livrări de bunuri/prestări de servicii, realizate în cursul acestor perioade de raportare, din prima zi a celei de-a doua luni următoare respectivului semestru calendaristic.

Daca aveti in deconturile de tva evidentiate achizitii nu se anuleaza din oficiu inreg in scopuri de tva.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redevenire platitor tva goe1973 goe1973 In urma cu 1 an mi-a fost anulat codul TVA (declaratiile au fost puse pe 0 nedesfasurand nici un fel de activitate)Avand in vedere ca am depasit 180 zile nu ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva auradobrin auradobrin Am primit o decizie prin care mi se anuleaza din oficiu codul de tva cf art 153 alin 9 lit e. In decontul trim 3 nu am avut activitate pentru ca era o firma ... (vezi toată discuția)
Nu mai am acces la contabilitatea pe 2012-2014 razvan2014 razvan2014 sunt in divort cu sotia, ea nu are nici o calitate in societatea mea, dar a tinut contabilitatea din 2013 si pana in prezent. sunt microintreprindere cu ... (vezi toată discuția)