Buna seara.suntem 3 frati si mama.Tatal a decedat acum 11 ani.Nu s-a facut succesiunea dupa decesul lui.Acum ,eu doresc sa-mi primesc partea mea de mostenire.Ce trebuie sa fac si cat la suta mi se cuvine.Va multumesc
Mama mosteneste 1/3 din mostenire, 2/3 revine celor 3 copii, atentie mama are jumatatea din toate bunurile care sunt considerate ca fiind ale eim si vine la partea de mostenire care este cealalta jumatate plus bunurile proprii
La succesiune vor intra bunurile care au apartinut tatalui, respevctiv cota de 1/1 din bunurile proprii si cota de 1/2 din bunurile comune (dobandite cu mama in timpul casatoriei). Din aceste bunuri ale tatalui, mama va primi cota de 1/4, iar copiii (impreuna) vor primi cota de 3/4. Daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori, va adresati unui notar public pentru dezbaterea succesiunii... in caz contrar, adresati-va instantei de judecata.
Mostenire
azaria
buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)