avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dupa unul din parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dupa unul din parinti

Buna seara.suntem 3 frati si mama.Tatal a decedat acum 11 ani.Nu s-a facut succesiunea dupa decesul lui.Acum ,eu doresc sa-mi primesc partea mea de mostenire.Ce trebuie sa fac si cat la suta mi se cuvine.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:18, 23 Octombrie 2012
Mama mosteneste 1/3 din mostenire, 2/3 revine celor 3 copii, atentie mama are jumatatea din toate bunurile care sunt considerate ca fiind ale eim si vine la partea de mostenire care este cealalta jumatate plus bunurile proprii
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
gabrielcartas, utilizator
La succesiune vor intra bunurile care au apartinut tatalui, respevctiv cota de 1/1 din bunurile proprii si cota de 1/2 din bunurile comune (dobandite cu mama in timpul casatoriei). Din aceste bunuri ale tatalui, mama va primi cota de 1/4, iar copiii (impreuna) vor primi cota de 3/4. Daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori, va adresati unui notar public pentru dezbaterea succesiunii... in caz contrar, adresati-va instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)