avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune de divort

In actiunea de divort se poate solicita si schimbarea numelui? ( daca se doreste reluarea numelui dinaintea casatoriei)
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 21:03, 27 Ianuarie 2009
Da, prin actiunea de divort se poate solicita si revenirea la numle purtat inainte de casatorie.
De asemenea, la desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii se pot învoi ca soţul care a purtat în timpul căsătoriei numele de familie al celuilalt soţ, să poarte acest nume şi după desfacerea căsătoriei.
Da, se poate solicita acest lucru, de altfel sotul poate cere in instanta sa reveniti la numele anterior, acesta nedorind ca dvs sa il mai purtati in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)
Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)