avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni disciplinare

Seful biroului a fost sanctionat cu retrogradarea din functie pe o luna de zile.
Cum se procedeaza? Sa v a face act aditional la contractul individual? Trebuie sa i se diminueze salariul la nivelul celor din subordine? Mai poate avea drept de semnatura in aceasta perioada?
Exista un inlocuitor de sef care semneaza, dar daca seful va fi retrogradat atunci care va fi situatia?
Care este procedura?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
adriea2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:42, 23 Octombrie 2012
Se va face o decizie de sanctionare care va cuprinde , sub sanctiunea nulitatii absolute, urmatoarele:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Daca seful este retrogradat , atunci inlocuitorul acestuia ii va prelua atributiunile si va semna pentru seful de birou.
Sanctiunea disciplinara de reducere a salariului este o masura unilaterala luata de angajator in urma savarsirii de catre salariat a unei abateri disciplinare, deci nu este necesara intocmirea unui act aditional, care presupune acordul de vointa al partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Este legal? mi se solicita demisia pentru o greseala mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Am facut o gresela la firma unde lucrez si directorul a zis ca trebuie sa imi dau demisia. Greseala consta in faptul ca daca firmele care au avut ... (vezi toată discuția)
Referat sanctiune disciplinara bogdan30ro bogdan30ro Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Am un sef care a fost jignit de un salariat. Seful a venit la mine si mi-a zis ca, pentru al sanctiona, trebuie sa-i fac un ... (vezi toată discuția)