avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu cu plata pentru doctorat in sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu cu plata pentru doctorat in sanatate

Se acorda concediu cu plata pentru doctorat pentru medici?
Cel mai recent răspuns: bonizs , utilizator 17:32, 6 Noiembrie 2012
In ce sector lucrati , bugetar sau privat?
bugetar.
Revin cu intrebarea. Sunt medic angajat in sistem bugetar si sunt in ultimul an la doctorat. Imi pot lua concediu platit pentru terminarea tezei de doctorat, asa cum beneficiaza si profesorii?
Ca salariat, aveti dreptul să beneficiezi, la cerere, de concedii pentru formare profesională. Concediul de studii se poate lua si fracţionat, în cursul unui an calendaristic, pentru susţinerea examenelor de absolvire (licenta, dizertatie, doctorat) a unor forme de învăţământ sau pentru susţinerea examenelor de promovare în anul următor în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.

Art. 157 C.mun.
(1) In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) indemnizatia de concediu va fi stabilita conform art. 150.
(3) Perioada in care salariatul beneficiaza de concediul platit prevazut la alin. (1) se stabileste de comun acord cu angajatorul. Cererea de concediu platit pentru formare profesionala va fi inaintata angajatorului in conditiile prevazute la art. 156 alin. (1)
Va multumsc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu studii facultate cu frecventa skroll skroll Buna ziua. Sunt referent in cadrul unei primarii si urmeaza ca in acest an sa incep primul an de master in Administratie Publica. Pot beneficia de OG ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru studii puni puni Buna seara. Sunt salariata la o institutie de stat si urmez (din proprie initiativa cursurile unei scoli postliceale). Intrebarea mea este daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru studii raluca-andrei raluca-andrei Buna ziua. Doresc sa ma ajutati in legatura cu dreptul de a dispune de concediu platit pentru realizarea studiilor doctorale. Domeniu in care lucrez - ... (vezi toată discuția)