avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de noapte

Buna seara,
Lucrez in cadrul unui spital municipal, sectia ATI . Pentru a ni se acorda sporul de tura(sporul de noapte) suntem obligati sa efectuam intr-o luna toate cele 3 schimburi (1,2,3 ) ; daca intr-o luna suntem in concediu de odihna si lucram doar schimbul 1 si 3(de noapte) nu ni se acorda sporul de noapte deoarece nu am lucrat si schimbul 2. De asemenea la programul de lucru 23:00 - 7:00 ne este platit un spor de tura de doar 15% in loc de 25%.
Sunt corecte aceste lucruri atat obligativitatea celor 3 schimburi intr-o luna pentru a fi platit sporul de noapte dar si valoarea acestuia de 15% ?

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de noapte Glock Glock Salut, precizez ca CIM este de 8 ore/zi, ture inegale in care nu se specifica ca se lucreaza si in ture de noapte (plus ca se lucreaza si in zile libere ... (vezi toată discuția)