avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucrez 24 de ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucrez 24 de ore

Am functia de gestionar la un depozit de produse alimentare si in contractul de munca este stipulat un program de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana dar programul de fapt este de 24 de ore urmat de 48 de ore de odihna.As dori sa mentionez faptul ca activitatea la locul de munca se desfasoara in mare parte noaptea(incep la ora 15 si tura se incheie a doua zi la aceeasi ora) , depasind deci cele 40 de ore saptamanale.As dori sa negociez un alt program dar am nevoie de cateva sfaturi.
O alta nelamurire ar fi legata de garantia de gestiune.Desi lucrez aproape de 2 ani doar de luna aceasta angajatorul retine din salar garantia.Pana acum au fost diferente de inventar la sfarsit de luna pe care eu si colegi mei le-am acoperit cu bani din salariul lunar pe baza unor facturi pe persoana fizica. Mentionez faptul ca la data angajarii in cadrul unei sedinte am deschis subiectul referitor la retinerea garantiilor de gestiune dar acest lucru nu sa intamplat pana acum.
Nelamurirea mea este legata de acele facturi :ESTE LEGAL SAU NU?
Este chiar indicat ca o societate comerciala sa ia angajatilor sai garantie de gestiune.Apoi,facturile sunt foarte legale si procedura e in regula.Este ca si cum voi ati cumpara de la firma.Nimic ilegal.
Daca ati acceptat sa lucrati 24 de ore si noaptea si in conditiile alea, nu este vina patronului, ci vina voastra.
Daca nu va convine puteti sa discutati cu ei si sa schimbati lucrurile sau sa plecati in alta parte, si..."daca vrei cu adevarat, poti" :thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Job Maximus37 Maximus37 Buna ziua, am o nelamurire dupa 14 ani de lucru intr-o firma din anumite motive intemeiate am decis sa demisionez,initial mi-a fost acceptata demisia la zi ... (vezi toată discuția)
Gestiune/garantie directori magazine Mihaltan Andrei Mihaltan Andrei Buna ziua, As avea o intrebare legata de gestiunea si garantia pt un director de magazin. Ce se poate intampla in cazul in care unui director de magazion i ... (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)