avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua lege a maternitatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua lege a maternitatii

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: la inceputul lunii decembrie o sa aduc pe lume o fetita.Intentionez sa ma intorc la munca dupa 1 an. Sunt un pic nelamurita cu noua lege, privind aspectul reintoarcerei in campul muncii. Daca vreau sa ma intorc dupa 1 an si 3 luni la munca, primesc sau nu stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Astept un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 24 Octombrie 2012
OUG nr.111/2010 prevede :
Art. 7. - (1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă, după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

In speta, ceea ce doriti dvs este posibil in situatia in care ati optat pentru CCC cu durata de 2 ani.
1. Puteti beneficia de stimulentul de insertie:

- daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an;

- daca optati pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an.

2. - Trebuie sa optati de la inceput, in scris, daca doriti CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani.
- Optiunea facuta initial nu mai poate fi modificata pe parcursul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)