Stimat forumist,
În primul rând nu am înțeles de ce spuneți că sentința nu a fost finalizată. Precum descrieți, s-a procedat la executarea sa, iar executarea s-a îndeplinit, fiind încheiat și un proces-verbal de punere în posesie. Acest lucru înseamnă finalizare.
Înscrierea în CF are rol de a asigura opozabilitatea față de terți.
Revenind la problema dvs, întrebarea cu privire la recuzare, abținere/autoritate de lucru judecat a generat discuții la nivel de doctrină, jurisprudență.
Astfel, dacă judecătorul este învestit mai întâi cu excepția autorității de lucru judecat, aș putea spune că practica este în sensul respingerii cererii de abținere/recuzare a unui judecător în acest al doilea ciclu procesual, pe motiv că nu judecă a doua dată cauza, ci soluționează excepția. Eu nu spun că este întemeiată această opinie, ci că ea există.
Dacă nu există o excepție ridicată, din oficiu/de părți, judecătorul, în mod indubitabil, s-a antepronunțat în primul ciclu și poate fi recuzat.
Eu unul aș merge, pur și simplu pe excepție, dacă situația este relativ identică cu cea din primul ciclu procesual - existența autorității.
Cu stimă.
Trebuie sa depuneti intampinarea cu cinci zile inainte de termen. In cazul in care judecatorul nu sesizeaza exceptia din oficiu, atunci la primul termen ii solicitati sa se pronunte pe aceasta exceptie ridicata de dvs. Daca prin absurd va respinge exceptia, atunci il recuzati.
In alta ordine de idei la orice dosar este bine sa existe "hartii" pentru ca "verbal" niciodata nu veti avea suficient timp sa cuprindeti o motivare buna si nici nu stiti peste ce grefiera mai dati......adica cat si cum noteaza sustinerile dvs......asa ca mai bine cu "verba volant scripta manent"