as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil.
Sotia mea a nascut primul copil in 11.11.2010 , iar perioada in care beneficiaza de CCC1 se incheie in 11.11.2012.
In 10.10.2012 a nascut a doua oara si acum as dori sa ma ocup de formalitatile necesare inceperii CCC2.
De la biroul primariei care se ocupa de aceste dosare (Craiova) mi s-au transmis faptul ca (din cauza ca de la data nasterii celui de-al doilea copil si pana la finalul CCC1 nu sunt 42 de zile) trebuie reincadrarea in munca pana cand se implineste nr necesar de zile pt concediul de lauzie (min 42 zile dupa nastere, obligatoriu).
Din documentarile de pe net am inteles ca aceste zile nu sunt obligatorii si ar trebui sa fac catre angajatorul sotiei o cerere de prelungire a suspendarii CIM ,dupa care cu aceasta si cu copia CN celui de-al doilea copil sa merg la primarie (CCC2 incepand automat dupa terminarea CCC1).
Va multumesc anticipat pt raspunsuri si imi cer scuze daca nu am postat in categoria de forum adecvata subiectului prezentat.
Buna seara, sotia mea era eleva la liceu cand a nascut in noiembrie 2013 si primeste in continuare indemnizatia de 600 de lei pana in noiembrie 2015 cand primul copil va indeplini 2 ani. Acum, dupa 1 an si 8 luni, in luna iulie 2015 a nascut al 2-lea copil.
Este posibila prelungirea perioadei de acordare ajutorului postnatal pana in iulie 2017 cand al doilea copil va indeplini 2 ani? Daca da, ce acte ar fi necesare pentru a putea dovedi la primarie ca are dreptul la aceasta indemnizatie si pentru al doilea copil pana in iulie 2017?
Va multumesc.
Are dreptul la indemnizatia pentru CCC si pentru cel de-al doilea copil.
OUG 111/2010
art.2
.....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
....
art.9
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Asadar, pentru perioada de suprapunere veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar, pana veti intra in CCC2 cand veti primi aceeasi indemnizatia ca aceea pentru CCC1.
In acest caz, mergeti la Primarie cu o copie de pe certificatul de nastere al celui de al doilea copil si solicitati acordarea sumei de 600 lei.
Tot de la Primarie veti afla si ce alte va mai trebuie la dosar pentru indemnizatia CCC2.