avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale microintreprindere - conditia cu numar salariati si in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

microintreprindere - conditia cu numar salariati si in cursul anului?

O societate platitoare de impozit pe venit microintreprindere, are 10 salariati in cursul lunii octombrie 2012. Intreb: daca la 31 decembrie 2012 va avea 9 salariati, poate pastra regimul de microintreprindere pentru anul 2013?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:00, 26 Octombrie 2012
Din cate stiam o microintreprindere trebuie sa aiba minim 1 angajat si maxim 10......
Sigur ca se poate pastra statutul de microintreprindere.

Art. 112^1
Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);(enumerate mai sus in articol )
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare microintreprinderi fara salariati gabisoftdata gabisoftdata Am rugamintea sa comentati situatia firmelor care la 31 12 2012 nu au avut salariati si au avut o CA sub 65000 euro in 2012. Eu cred ca acestea nu sunt ... (vezi toată discuția)
Micro-intreprindere impozit 3% dana_coman dana_coman Cu februarie cei care nu depășesc 65.000 euro vor plați 3% dar la ce curs se calculează? echivalentul a 65.000 euro la cursul de la aderare, sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit sau pe profit? calinapop calinapop Un SRL cu cod CAEN 6512, trebuie sa treaca la plata impozitului pe venit de la 01.02.2013? (Pentru a avea statut de microintreprindere, o firma trebuie sa ... (vezi toată discuția)