avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare imobil

am primit o notificare de la un executor judecatoresc, prin care sunt instiintat ca in termen de 5 zile sa parasesc imobilul. este legal?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:23, 5 Noiembrie 2012
In ce temei este facuta acea notificare? Exista un titlu executoriu ?
nu este titlu executoriu
de comun acord cu sotia, am divortat anul trecut, si partea mea dincasa am vinduto copilului in virsta de 7 ani. intelegerea intre noi a fost ca nu va nici o problema sa plec din casa. dar acum ea a luat-o razna si a facut aceasta notificare ca eu sa parasesc domiciliul. nu stiu cat este de legal si ce pot sa fac
Cam urita situatie , daca nu este stipulat nimic in actul de vinzare ''conditia de a locui acolo'' .......cam neplacuta situatia .
Pai dvs nu mai aveti niciun drept d eproprietate asupra imobilului din cate inteleg. Nu ati vandut cu rezerva uzufructului viager ?

Daca nu aveti instituit uzufruct viager atunci va trebui sa parasiti imobilul, neavad titlu legal cu care sa il detineti.

Numai ca aceasta parasire nu poate fi facuta in temeiul unei simple notificari ci al unei hot judec definitive si irevocabile.

Ideea este ca nu va trebui sa parasiti acum imobilul, insa daca va judecati cu proprietarii nu veti avea nicio sansa sa castigati si tot va trebui sa plecati, doar amanati momentul si se vor adauga cheltuieli de judecata.

Incercati o intelegere amiabila.
am vandut fiului meu, care are ca reprezentant legal fosta sotie. daca ea a facut tratament pshihiatric vreo 7 luni, pot sa cer tutela copilului?
ce trebuie sa fac mai departe?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
rares001, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare din imobil DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Ma numesc Petrache Daniela ,as dori sa stiu si eu cum sa scap de sotul meu din casa ?Mentionez ca suntem casatoriti de 25 ani am cumparat un apartament din ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a fostului concubin al mamei mele SmarandaG SmarandaG Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de 10 ani cu un barbat. Acum 2 ani ea a decedat, ... (vezi toată discuția)
Bună seara! eu am cumpărat 50%dintr o casă iar pe cealaltă ... Crysmary Crysmary Bună seara! Eu am cumpărat 50%dintr o casă iar pe cealaltă am făcut contract de întreținere cu uzufruct viager,eu crezând că acest uzufruct era doar ... (vezi toată discuția)