avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anvelope pentru zapada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anvelope pentru zapada

Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se contrazice cu O.G. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:56, 28 Octombrie 2012
Devin obligatorii dupa 1 noiembrie in situatia in care starea carosabilului o cere.

*) Conform art. I pct. 2 şi art. IV din Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 (#M13), cu modificările ulterioare, începând cu data de 1 noiembrie 2011, la articolul 102 alineatul (1), punctul 28 se modifică şi va avea următorul cuprins:
#M14
"28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate;"

#B
Amvelopele de iarna sunt obligatorii numai pe drumurile publice acoperite de zapada, gheata sau polei.
www.avocatnet.ro/content/art...
Sunt obligatorii incepand cu 1.11 daca carosabilul are zapada, polei, gheata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)