avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand pot depune cerere pentru reabilitarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand pot depune cerere pentru reabilitarea judecatoreasca?

am fost condamnat in ''98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot depune cererea pentru reabilitare judecatoareasca?..astept asta de atitia ani si parca nu mai trece,oriunde merg ..oriunde vreau sa pun si eu un cv sa lucrez...ma lovesc de problema cazierului,cind sunt si eu ales dintre candidati ..imi cere cazierul...inebunesc! cit oare no sa mai fiu privit oare ca o paria a societatii! romania si legile ei! am fost condamant odata, am executat ,k...dar dc oare trebuie sa mai fiu odata condamant si dupa ce ies din inchisoare, dupa ce mi-am ispasit pedeapsa?...oare dc!? poate imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu reabilitarea! va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
ContSters94352, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters94352 , utilizator 21:43, 28 Octombrie 2012
Puteţi depune cererea de reabilitare după trecerea a 8,5 ani , termen care curge de la momentul la care pedeapsa se consideră executată în integralitatea ei .
Conform legii, în cazul pedepselor mai mari de 5 ani dar care nu depăşesc 10 ani, termenul de reabilitare este de 5 ani la care se adaugă jumătate din pedeapsa aplicată.
Conform Art. 137 cod penal , pentru a vă fi admisă cererea de reabilitare, trebuie să fie întrunite următoarele condiţii.
Condamnatul :
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Când instanţa constată că nu este îndeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.


deci pe la anul prin iarna ar fi posibil?
sigur ca da.
calculati 8 ani si 6 luni de la data cand expira pedeapsa in termen nu de cand ati fost liberat conditionat.
succes
Vedeti insa ca in afara de termen trebuie sa rezolvati si cu plata despagubirilor catre partea vatamata si cheltuielile judiciare avansate de stat.

Sa va pregatiti si dovezi ca v-ati reintegrat in societate in sensul ca ati avut loc de munca sau ca ati obtinut venituri in mod licit.
sper sa fi calculat ok, si anume am fost arestat in decembrie ''98 . 7 ani numarati in teremen vine pina in decembrie 2005.din decembrie 2005 numar 8 si 6 luni pina ce pot depune cerere de reabilitare..si anume :( pfff..si anume >prin iunie 2014 ar fi sa pot face acest lucru !? oaw mai am un an si jumatate cu aproximatie !:(...grele cu sistemul in romania ! dar cu inima sus si cu rabdare.alta sansa nu am! asa si,cu partea vatamata eu nu am mai tinut legatura, au fost ceva daune de platit dar a ramas ca in tren cu despgubirile.iar cu cheltuielile de la proces leam achitat deja.acum lucrez , am lucrat mereu de cind am iesit,mai greu gasesti de lucur cu cazierul patat dar in afara tarii nu iti cere nimeni cazierul din tar si a fost unica mea posibilitate sa pot munci sa imi refac viata cit de cit, ca in tara nu ai nici o sansa,unica sansa doar sa reintri in sistem ca si infractor.mai mult nu iti ofera romania.deci calculele mele is ok asa? multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
ContSters94352, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 am fost condamnat in ''98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot ... (vezi toată discuția)
Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar madalinnt madalinnt Buna ziua.Imi puteti spune cand voi putea avea cazierul curat?Cand pot face reabilitarea?Am avut o condamnare de 3 ani,din care am executat 2 pt buna ... (vezi toată discuția)