avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Donatii obiecte
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Donatii obiecte

Buna ziua,

M-ar interesa daca este posibila si cum se procedeaza in urmatoarea situatie: persoane fizice sau juridice doneaza unui ONG obiecte iar ONG-ul vinde aceste obiecte, banii fiind folositi pentru sustinerea activitatii.
Se considera a fi activitate economica? ONG-ul trebuie sa aiba CAEN pentru vanzarea acelor obiecte specifice ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:57, 29 Octombrie 2012
In opinia mea, vanzarea obiectelor primite ca donatie reprezinta o activitate de natura economica.
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare produse ong in magazine Liciu Liciu Buna ziua, Am infiintat un ONG care va edita carti, va promova obiecte decorative si jucarii facute de copii defavorizati. O parte din produse vor fi ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong doichitahorescu doichitahorescu Un membru ONG avand ca obiect de activitate promovarea artei,poate in cazul unor cheltuieli justificate,sa-si doneze propriile creatii,cu titlu gratuit,pentru ... (vezi toată discuția)
Activitate economica ong mariuss15 mariuss15 Buna ziua! Conform OG nr.26/2000, art. 48 un ONG poate avea activitate economica directa. As vrea sa stiu daca fundatia primeste donatii produse alimentare ... (vezi toată discuția)