avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de concediu de risc maternal cumulata ca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de concediu de risc maternal cumulata ca salariata si p.f.a.

buna ziua.
sotia mea care este insarcinata a avut venituri atat de natura salariala (ca angajata cu c.i.m.) cat si independente (ca p.f.a.).
si pentru veniturile obtinute ca p.f.a. a cotizat la casa de asigurari de sanatate atat cass 5,5 %, cat si 0,85 % pentru concedii medicale.
Conform O.U.G. 96/2003 (privind protecția maternității la locurile de muncă), art. 1 coroborat cu art. 10, salariatele prevăzute la art. 2 lit. c – e au dreptul la concediu de risc maternal. Deci, acest act normativ reglementează dreptul doar al salariatelor la concediu de risc maternal.

Însă, O.U.G. 158/2005 (privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate) specifică și altceva:
- art. 1: (1) Persoanele asigurate pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, denumite in continuare asigurati, au dreptul, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, pe perioada in care au domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, la concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, daca:
A. desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau in baza raportului de serviciu, precum si orice alte activitati dependente;
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si persoanele care nu se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1), dar sunt:
a) asociati, comanditari sau actionari;
b) Abrogata prin punctul 2. din Ordonanta de urgenta nr. 117/2010 incepand cu 30.12.2010.
c) membri ai asociatiei familiale;
d) autorizate sa desfasoare activitati independente.

Art. 2. - (1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
a) concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente inafara muncii;
b) concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
c) concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;
d) concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.

CEI DE LA C.A.S. INSA I-AU SPUS CA NU ARE DREPTUL DE INDEMNIZATIE DE RISC DECAT PENTRU VENITURILE DIN SALARII.
ÎN CONSECINȚÃ, EU CONSIDER CÃ ÎN SITUAȚIA ÎN CARE FEMEIA ÎNSÃRCINATÃ A AVUT ACEASTÃ DUBLÃ CALITATE, CONCOMITENT, ARE TOT CONCOMITENT DREPTUL LA CONCEDII MEDICALE (ÎN SPEȚÃ, DE RISC MATERNAL) PENTRU AMBELE SURSE DE VENIT.

VA ROG SA IMI SPUNETI CINE ARE DREPTATE, DACA SE POATE SI ARGUMENTAT LEGAL (IN AFARA DE CELE 2 ACTE NORMATIVE SPECIFICATE SI NORMELE LOR DE APLICARE). MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:21, 29 Octombrie 2012
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.


2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.


3. - Asadar daca a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii, in calitate de PFA, trebuie sa primeasca indemnizatie pentru concediu de risc maternal si in aceasta calitate.
- Angajator nu insemna numai acolo unde lucrezi cu contract individual de munca.
- Cei de la Casa de Sigurari de Sanatate sa va spuna care este textul de lege care spune ca se platesc indemnizatiile numai in cazul veniturilor din salarii (atunci de ce PFA plateste contributia de 0,85%?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ct_apizal ct_apizal O angajat are 2 contracte de munca, unul ca profesor pe durata nedeterminata si altul ca expert intr-un proiect european-pe durata determinata. Cu data de 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru pfa ilie_a64 ilie_a64 Ca PFA ,daca am avut un accident la locul de munca mi se plateste concediul medical de CASS?Daca da,spuneti-mi va rog cum se procedeaza(care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical copil bolnav vivyly vivyly Buna ziua! Sunt mama unui copil de 3 ani care a facut o infectie respiratorie si am decis sa intru in concediu medical o saptamana am solicitat o adev la ... (vezi toată discuția)