avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Elev...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Elev...

Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul unui elev de 18 ani prins in timpul orelor intr-un bar beat , adus la directorul liceului (unde elevul a facut putin scandal, l-a injurat pe un jandarm) se poate aplica pedeapsa de 6 luni de inchisoare (pt. ca a fost prins in timpul orelor beat in bar) si 4500000 de lei amenda ca a injurat jandarmul. Si mai ales inchisoarea daca poate fi in penitenciar. Multumesc.:))
Cel mai recent răspuns: sturmy , utilizator 08:57, 29 Ianuarie 2009
Absentele nemotivate de la cursuri nu se pot pedepsi cu inchisoarea. Cine a spus ca daca lipsesti de la ore reprezinta infractiune. Absenta de la ore nu e o infractiune, ci o abatere disciplinara, conform regulamentul;ui institutiei va fi sanctionat ca atare.

Dar nu penal.............
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Inchisoare, nu.
Amenda, tot ce se poate. Dar nu in cuantumul ala.
Faptul ca esti "prins in timpul orelor beat in bar" nu constituie infractiune si , ca urmare, nu poate sa vi se aplice pedeapsa inchisorii. Insa, daca in aceasta stare ati savarsit alte infractiuni (de exemplu: distrugere, amenintare, loviri si alte violente.....) veti fi tras la raspundere penala pentru fapta savarsita.
In ceea ce priveste amenda, aceasta se poate aplica pentru injurii adresate sau pentru tulburarea linistei si ordinii publice.
Deci am injurat un jandarm in biroul la director si mi-a zis ca amenda 4500000 pt asta, si pt ca m-a prins beat in bar in timpu orelor si is major ma baga la puscarie 6 luni la penitenciar .:)) Deci inafara de amenda pt injuratura si nota scazuta la purtare sau exmatriculare nu ma duc la puscarie. Dar eu am crezut ca ma poate baga 24 de ore acoo la ei la sectie la puscarie daca is beat si fac scandal si is major.
Sub nici o forma,cele indicate de dvs.nu pot constitui fapta penala.In ceea ce priveste amenda,este admisibila ideea,dar si aici ramane discutabil.

Alte discuții în legătură

Consecinte pentru furt Stefanx Stefanx Buna ziua , intr-o seara am fost cu niste prietenii la o bauta intr-un bar si am baut pana in jurul orei 23.30 ceva de genu tin sa mentionez ca am baut foarte ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Prins de doua ori beat la volan ContSters100194 ContSters100194 In seara de 4 mai am fost prins la beat la volan . 0,57 in aerul expirat si problema cea mai grava a fost refuzul probei de sange.permisul mi-a fost retinut la ... (vezi toată discuția)