avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala EXTRAORDINARA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala EXTRAORDINARA

pt o situatie de urgenta s-a convocat de catre Comitetul Executiv o Adunare generala extraordinara.
hotararile din aceasta adunare extraordinara sunt valabile daca prezenta a fost de 40% , iar Procesul verbal a fost semnat de majoritatea proprietarilor?

la lege se spune ca :
(3) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunările generale extraordinare ale asociaţiei de
proprietari pot fi convocate oricând de comitetul executiv sau de cel puţin 20% din numărul
proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 11:12, 30 Octombrie 2012
Convocarea adunarii e ceva si legalitatea hotararilor e altceva.
Desi legea mentioneaza termenul de adunare generala extraordinara, nu exista diferente cu privire la adoptarea hotararilor intre cele 2 (extraordinara si ordinara). Drept urmare o intr-o adunare, fie ordinara, fie extraordinara, se pot adopta hotarari numai daca este indeplinit cvorumul de 50%+1 din proprietarii membrii ai asociatiei.

IN cazul dvs hotararile luate sunt nule. Puteti totusi, ca in terment de 10 zile, sa convocati o adunare generala "reconvocata", care va fi valida indiferent de prezenta.
grandanat a scris:


Drept urmare o intr-o adunare, fie ordinara, fie extraordinara, se pot adopta hotarari numai daca este indeplinit cvorumul de 50%+1 din proprietarii membrii ai asociatiei.




Art 24*3 din L nr 230/2007
La adunarea generala reconvocata,daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati,hotararile pot fi adoptate,indiferent de numarul membrilor prezenti,prin votul majoritatii acestora


Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
@ynocentta
Stimata d-na, Adunarea generala extraordinara nu e totuna cu adunarea reconvocata. Nu le confundati.

Exista 3 tipuri de adunari: adunare ordinara, adunare extraordinara si aduare reconvocata.

Repet, dvpd al valabilitatii, nu exista diferente intre adunarea ordinara si cea extraordinara. Singurele diferente intre aceste 2 este doar modul de convocare, si anume, ca cea extraordinara poate fi convocata si la initiativa proprietarilor.

grandanat a scris:


nu exista diferente cu privire la adoptarea hotararilor intre cele 2 (extraordinara si ordinara). Drept urmare o intr-o adunare, fie ordinara, fie extraordinara, se pot adopta hotarari numai daca este indeplinit cvorumul de 50%+1 din proprietarii membrii ai asociatiei.





Privitor la cvorum,legiutorul a prevazut in cazul adunarilor reconvocate "hotararile pot fi adoptate,indiferent de numarul membrilor prezenti,prin votul majoritatii acestora"


Adunarile extraordinare pot fi convocate,inclusiv la cererea autoritatii locale,nu numai la initiativa proprietarilor
@ynocentta,
Ati postat 3 citate si care este comentariul dumneavoastra? Considerati ca o afirmatie citat nu este corecta? Ce nu este corect in ceea ce a scris @grandanat?

Acum in ultimul mesaj veniti cu afitrmatia ca "Adunarile extraordinare pot fi convocate,inclusiv la cererea autoritatii locale,nu numai la initiativa proprietarilor".
Poate aveti dreptate si nu va contrazice nimeni dar postati un citat din lege pentru sustinerea afirmatiei dumneavoastra.
Si daca autoritatile pot determina convocarea unei adunari generala (si sunt de acodr ca pot), ce legatura are acest lucru cu subiectul in discutie!?
Intrebarea era daca "hotararile din aceasta adunare extraordinara sunt valabile daca prezenta a fost de 40%".
Raspunsul este clar: NU!
Aceasta adunare trebuie reconvocata asa cum s-a precizat mai sus si de-abia in adunarea generala reconvocata hotararile se pot lua cu prezenta mai mica de 50%+1 a membrilor asociatiei.

Alte discuții în legătură

Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)