avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal?

La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: "completarea comitetului executiv". Un membru al asociatiei a propus modificarea acestui punct astfel: "alegerea comitetului executiv". Presedintele asociatiei a refuzat sa supuna la vot acest amendament invocand faptul ca este ilegal ce dorim noi, membrii asociatiei. Apoi fara un motiv intemeiat a suspendat sedinta.
In consecinta, pe langa alte nemultumiri pe care le avem cu privire la activitatea presedintelui asociatiei, un grup de initiativa doreste convocarea adunarii generale extraordinare (deja avem semnaturile a peste 20% din membrii asociatiei) pentru a alege un nou presedinte si un nou comitet executiv. Intrebarea mea este: daca la aceasta adunare extraordinara nu se intruneste cvorumul necesar, putem reconvoca adunarea generala in aceeasi zi dar cu o ora mai tarziu? stiu ca trebuie reconvocata in termen de max. 10 zile, dar nu stiu daca este legal sa fie reconvocata in aceeasi zi la o ora diferenta.
Se aplica regula de la orice adunare generala. In caz de neindeplinire a cvorumului se reconvoaca si atunci luati hotararile votate cu 50% + 1 din cei prezenti.

Am inteles ca se reconvoaca daca nu se indeplineste cvorumul, problema este daca putem reconvoca adunarea generala in aceeasi zi dar la o alta ora?
Nu puteti sa reconvocati adunarea generala in aceasi zi pentru ca trebuie sa-i anuntati pe toti membrii asociatiei despre reconvocare.
Asta inseamna ca trebuie sa stabiliti data, ora si locul adunarii reconvocate si sa-i anuntati pe toti prin afisare, tabel, fluturasi in cutia de posta sau alte cai.
Cred ca reconvocarea este chiar mai pretentioasa decat convocarea initiala, pentru ca in lege se spune ca la reconvocare se pot lua hotarari valabile indiferent de numarul celor prezenti (teoretic pot fi si 2-3 oameni), dar cu conditia sa existe "dovada ca toti membrii asociatiei au fost convocati la aceasta adunare".
Asa ca este imposibil sa sustineti ca intr-o ora dupa terminarea primei adunari generale ati reusit sa-i convocati pe toti.
Concepeti anuntul, afisati si tineti sedinta peste o saptamana, in asa fel ca oamenii sa ia la cunostinta, sa-si faca timp sa participe la sedinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)