avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... trecere de la Norma de venit la sistem real - Intrep. ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

trecere de la Norma de venit la sistem real - Intrep. individuala

As vrea si eu sa stiu cand se trece de la norma de venit la sistem real? Atunci cand se depaseste suma de 100.000 euro in cursul anului? Si in ce consta aceasta suma? Adica incasarile obtinute de la care se ia in calcul doar baza (fara TVA)? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AndreeaCostea87 , utilizator 15:50, 30 Octombrie 2012
Conform codului fiscal

Art. 49
(9) Contribuabilii pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit și care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal următor, au obligația determinării venitului net anual în sistem real. Această categorie de contribuabili are obligația să completeze corespunzător și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit până la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Națională a României, la sfârșitul anului fiscal.


- daca la 31 dec aveti venituri mai mari de 100 mii euro calculati ca cursul mediu anual comunicat de bnr veti depune pana la 31 ianuarie declaratia 220 cu venitul estimat si veti conduce contabilitatea in partida simpla
bun...asta citisem si eu...dar intrebarea mea era daca acele venituri de la 31dec. se refera la incasarile obtinute, inclusiv TVA? sau se ia doar baza de la facturi (fara TVA-ul aferent) ?
se refera la valoarea fara tva
multumesc mult! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma pe venit pfa ferma de subzistenta masura 141 legume mary6 mary6 va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit platitor de tva maiaiarina maiaiarina Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca un PFA la norma de venit platitor de TVA depaseste in decembrie 2015 plafonul de 100.000 eur, dar ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit la trecerea de la norma la sistem real? Viorel112 Viorel112 Daca am un PFA la norma si intr-un an am depasit 100.000 EUR, atunci doar pentru anul viitor voi plati impozitele in sistem real, sau si pentru anul depasirii ... (vezi toată discuția)