avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Este corect ca un proprietar sa fie obligat de enel sa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Este corect ca un proprietar sa fie obligat de enel sa plateasca consumul de energie electrica in locul chiriasului rau platnic?

Am fost solicitat sa dau o declaratie notariala prin care sunt obligat sa platesc restantele l chiriasului
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 12:57, 31 Octombrie 2012
pai contractul nu e pe numele dvs ?
depinde in ce conditii ati inchiriat imobilul.
DA, este normal pentru ca d-voastra aveti contractul incheiat cu ENEL si nu chiriasul iar d-voastra va puteti indrepta in instanta impotriva chiriasului pentru recuperarea datoriilor
Este temeinic si legal ca furnizorul de utilitati sa se indrepte cu pretentia recuperarii de restante impotriva semnatarului contractual respectiv proprietarul imobilului
Am spatii comerciale. Sunt persoana fizica si am scris in contract ca plata gunoiului , telefon, internet si curent este in sarcina exclusiva a chiriasului, persoana juridica. Contractul este inregistrat la AFP. O zi buna
SIE a scris:

Am spatii comerciale. Sunt persoana fizica si am scris in contract ca plata gunoiului , telefon, internet si curent este in sarcina exclusiva a chiriasului, persoana juridica. Contractul este inregistrat la AFP. O zi buna

Tot ceea ce ati scris in contract nu face decat sa va dea dreptul sa va indreptati impotriva chiriasului care nu si-a platit cheltuielile facute cu utilitatile si sa vi le recuperati. Dar asta nu impiedica ENEL-ului sa va taie curentul daca d-voastra nu platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante lasate de chiriasi pynu pynu Buna ziua , ma aflu in urmatorul impas: Am dobandit prin hot.jud definitiva si irevocabila un imobil pe legea 10 , imobilul fiind atunci locuit de chiriasi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vanzatorii imobilului ioana_83 ioana_83 Buna ziua, in 2010 am cumparat un imobil cu prima casa ( in 2010 am platit avansul, imobilul a fost gata in martie 2011 si atunci am achitat si restul de ... (vezi toată discuția)
Preluare datorii enel la cumpararea unui imobil bro0 bro0 Buna seara, Intentionez sa cumpar o casa. Cel care o vinde a primit o notificare de la enel conform careia trebuie sa plateasca o suma de X lei reprezentand ... (vezi toată discuția)