In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care a avut-o el, la care era asociat unic, a trebuit sa o lichidam si sa o radiem pentru ca asa era prevazut in statutul firmei. Mentionez , cladirea este construita in 1992 fara autorizatie de constructie ( pe vremea aceea nu se eliberau autorizatii) pe un teren concesionat de primarie in scopul construirii acestei unitati comerciale. In prezent eu nu pot sa folosesc cladirea pentru ca cei de la primarie nu vor nici sa-mi concesioneze nici sa-mi vanda terenul pentru ca ei spun ca nu sunt proprietara cladirii respective.Nu pot sa-i fac nici cadastru si sa o intabulez.
Ce pot face pentru a dobandi un act, care sa ateste ca sunt proprietara cladirii, avand in vedere faptul ca cel de la care am cumparat-o a murit.
Am fost la un notar si mi s-a spus ca nu se poate face nimic in situatia mea.
Multumesc pentru raspuns.
Da exista si chitanta efectuarii platii.
Va rog sa-mi dati mai multe detalii despre cum as putea deveni mai intai proprietar si apoi ce probleme as putea intampina la intabulare.
TRebuie sa actionati pe mai multe planuri:
- aveti o cladire fara autorizatie de construire - ar trebui sa faceti diligentele pentru a obtine autorizatia de construire; oricand va puteti astepta sa vi se solicite daramarea cladirii fara autorizatie sau chiar sa intervina direct primaria sa o darame intrucat ocupati abuziv un spatiu public;
- verificati daca contractul de concesiune incheiat de catre tatal dvs. a expirat sau a incetat avand clauza de incetare automata in caz de deces/lichidare firma; daca a incetat, faceti diligentele oficiale pentru a solicita atribuirea in concesiune catre dvs./firma dvs.
- obtinerea unui titlu de proprietate pentru imobil - eventual o actiune in instanta pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de titlu de proprietate.
Multumesc pentru raspuns, dar m-ar interesa foarte mult in primul rand cum pot obtine un titlu de proprietate pe acea cladire., pe cale notariala, judecatoareasca si care ar fi procedura.
Va multumec mult si astept raspunsurile dvs.