avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oprire din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oprire din salariu

Buna ziua, lucrez la o punctul de lucru al unei firme romanesti relativ mari, cu o cifra de afaceri frumoasa, dar unitatea la care lucrez eu se mentine pe linia de plutire cu greu, noi fiind doar pe vanzari si nu reusim sa iesim pe profit in fiiecare luna. Din aceasta cauza, cei de la firma m-au obligat sa-mi fac cereri de invoire pe lunile septembrie si octombrie ( toate zilele), eu nemai fiind platit cu nimic, pe motiv ca trebuie sa amortizam pierderile din trecut ale punctului de lucru. Precizez ca eu sunt venita din concediu de crestere a copilului din iulie 2012. E corect ce fac???? cum imi pot recupera salariul de la ei, mai ales ca societatea nu e falimentara, din contra...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 30 Octombrie 2012
Nu este legal.
Dvs. nu trebuia sa dati curs acestor solicitari ale angajatorului.
Faceti o sesizare la ITM si/sau promovati o actiune in instanta.
Problema ar fi ca si partenerul meu de viata lucreaza tot la aceeasi unitate si avem locuinta de serviciu. Ce sanse as avea in fata societatii daca ei mi-au dat o locuinta si muncim in "familie" la ei... ce ma sfatuiti??? Ei imi pot desface legal contractul de munca??? Dar eu pot pleca fara "scandal" si sa beneficiez de drepturile de somaj ???
Evident este un abuz.
Vor sa-si reduca costurile salariale (impozit pe salarii si contributii aferente salariilor).
Cat de loial ii esti firmei, ca sa muncesti gratis? Cred ca este o modallitate de a va determina sa va dati singura demisia. Somajul ar fi o alternativa, dar atunci, ar avea obligatia sa nu angajeze alta persoana in locul dvs.
Daca aveti dovezi, puteti sa le faceti o reclamatie, iar daca vreti sa obtineti salariul oprit abuziv (numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive se pot face popriri pe salariu), ii puteti actiona in justitie.
Claudinette a scris:

Somajul ar fi o alternativa, dar atunci, ar avea obligatia sa nu angajeze alta persoana in locul dvs.


Unde este prevazuta aceasta obligatie in lege? :-/

Nu-i vorba de o obligatie, ci mai degraba, de o concluzie, pe care mai noua noastra colega cred ca a tras-o, din art 65 (2) C.Mun Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Daca e atat de serioasa si de reala cauza pentru care se desfiinteaza un post, angajatorul nu ar putea face noi angajari prea curand.:)
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
ela david, utilizator

Alte discuții în legătură

Justificare concediere art. 65/66 cm suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca la concediere individuala (desfiintarea postului) angajatorul nu ar avea obligatia sa prevada care sunt cauzele ... (vezi toată discuția)
Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Drpturile si obligatiilor angajatorilor caprice caprice Buna ziua, un patron al unui salon de coafura are dreptul de a concedia si angaja dupa bunul plac? Adica nu prevede legislatia muncii faptul ca un angajator ... (vezi toată discuția)