In urma unei neglijente (insuficienta urmarire a cec-urilor), la data scadentei instrumentului de plata nu s-a putut debita decit partial suma inscrisa. Urmarea este inscrierea in CIP. Societatea fiinteaza din 1993 si nu a avut niciodata intirzieri de plata. Am sesizat si deci platit( cu ordin de plata ) dupa 1 zi suma datorata beneficiarului. Am studiat cum se face incadrarea juridica avind in vedere ca nu am dorit sa insel si nici nu am creat prejudicii beneficiarului.
Doresc sa stiu: 1. BCR -sucursala judeteana avea posibilitatea de a ma anunta?
2. Infractiunea fiind savirsita Banca are obligatia sa informeze organele de urmarire penala si se va intocmi in consecinta un dosar penal, sau neexistind nici o plingere impotriva societatii mele nu vor exista asemenea consecinte; Se autosesizeaza organul de urmarire penala? (sint la prima greseala iar suma refuzata la plata era de aprox. 3000 ron)
3 Legea 59/1934 modificata are cuantumul amenzilor actualizat ? Amenda se insoteste obligatoriu de inchisoare asa cum e formulat in lege sau se aplica doar una din sanctiuni asa cum am intilnit in anumite spete.
Multumesc .
nu ar trebui sa va faceti griji foarte mari. Daca veti achita rapid suma cu pricina celui caruia i-ati emis CEC-ul atunci problema aceasta dispare pur si simplu.
politia are tone de stfel de plangeri si numai cazurile super clare in care intentia de inselaciune este evidenta ajung in fata instantei.
Inca o data - daca platiti problema dispare.
avocat Boncu
File cec garantie
Nafets
Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)