avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspundere penala in cazul CIP
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspundere penala in cazul CIP

In urma unei neglijente (insuficienta urmarire a cec-urilor), la data scadentei instrumentului de plata nu s-a putut debita decit partial suma inscrisa. Urmarea este inscrierea in CIP. Societatea fiinteaza din 1993 si nu a avut niciodata intirzieri de plata. Am sesizat si deci platit( cu ordin de plata ) dupa 1 zi suma datorata beneficiarului. Am studiat cum se face incadrarea juridica avind in vedere ca nu am dorit sa insel si nici nu am creat prejudicii beneficiarului.
Doresc sa stiu: 1. BCR -sucursala judeteana avea posibilitatea de a ma anunta?
2. Infractiunea fiind savirsita Banca are obligatia sa informeze organele de urmarire penala si se va intocmi in consecinta un dosar penal, sau neexistind nici o plingere impotriva societatii mele nu vor exista asemenea consecinte; Se autosesizeaza organul de urmarire penala? (sint la prima greseala iar suma refuzata la plata era de aprox. 3000 ron)
3 Legea 59/1934 modificata are cuantumul amenzilor actualizat ? Amenda se insoteste obligatoriu de inchisoare asa cum e formulat in lege sau se aplica doar una din sanctiuni asa cum am intilnit in anumite spete.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 21:46, 28 Ianuarie 2009
Buna ziua,

nu ar trebui sa va faceti griji foarte mari. Daca veti achita rapid suma cu pricina celui caruia i-ati emis CEC-ul atunci problema aceasta dispare pur si simplu.
politia are tone de stfel de plangeri si numai cazurile super clare in care intentia de inselaciune este evidenta ajung in fata instantei.
Inca o data - daca platiti problema dispare.
avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Cec garantie introdus la plata si refuzat marival marival Un CEC lasat drept garantie semnat in alb, fara alte date completate, scadenta, suma etc este valabil daca este completat de beneficiar si introdus la plata? E ... (vezi toată discuția)