Sunt asistent medical. Am promovat gradul principal in 2009 si de abia la sfarsitul anului 2010 mi s-a recunoscut pe cartea de munca. Am si eu o intrebare. O data ce mi s-a recunoscut gradul principal, nu ar fi trebuit sa-mi acorde si o majorare a salariului? Am inteles ca a iesit acum o lege, in 2012.
Multumesc anticipat.
Asistentii medicali principali cu studii superioare vor fi incadrati intr-o grila de salarizare superioara. In prezent, acestia aveau o leafa de 1.300 lei la care se adauga celelalte drepturi salariale.
De asemenea, si salariul asistentului medical cu grad principal va promova intr-o grila de salarizare superioara. "Incadrarea asistentilor medicali principali cu studii superioare a fost rezolvata prin introducerea unui articol in OUG nr. 35/2012.
Hotararea Guvernului Romaniei numarul 1.225 / 2011 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost stabilit la 700 lei pentru anul 2012 .
Aceasta hotarare nu prevede departajari ale salariului in functie de studii.
In cazul in care la nivel de societate aveti incheiat contract colectiv de munca ce prevede coeficienti de ierarhizare, aveti obligatia sa-i aplicati la salariul minim pe economie.