Achitarea partiala sau totala a prejudiciului, poate modifica o decizie penala in calea recursului la ICCJ? Ce exceptie trebuie invocata motivarea recursului la ICCJ ??
In fapt :
Trimiterea in judecata a fost facuta in baza legii 161/2003 si art 7 legea 39/2003. Pe fond toti care au achitat din prejudiciu inclusiv liderii de grup au primit 3 ani si 5 luni cu suspendare si interzicerea unor drepturi, iar cei care au cerut achitare din lipsa de probe suficiente, sau pur si simplu motive personale si nu au achitat din prejudiciu ca ceilalti au primit 5 ani cu executare (minimul dupa cum a afirmat judecatorul de fond). Judecatorul fond a aplicat dispoziţiile art. 74, 76 Cod penal pentru fiecare infracţiune pentru care au fost condamnaţi in baza art. 71 Cod penal , sper ca ma intelegeti, luand in calcul bunavointa lor de a repara prejudiciul creat. In recurs, intre timp la curtea de apel si ceilalti care isi luasera cu executare au achitat din prejudiciu , dar in pronuntare curtea de apel a pastrat decizia initiala si a respins recursurile tuturor. Ce ramane acum de facut pentru cei cu 5 ani , fiindca curtea de apel nici macar nu a observat sau mentionat ceva in hotararea de sedinta de faptul ca depusesera si ceilalti sume de bani reprezentand prejudiciul ???
Domnule avocat Luca, la curtea de apel s-a terminat rapid in 2 termene...,ni s-au respins toate recursurile inculpatilor si s-au mentinut celelalte dispozitii ale sentintei de pe fond , iar in decembrie este primul termen la ICCJ.
Pentru inculpatii care si-au luat cu suspendare tribunalul a facut aplicarea disp.art74 alin.1 lit.b si art.76 Cod penal, retinand staruinta depusa de inculpati pentru repararea pagubelor pricinuite, deoarece inculpatii au achitat diferite sume de bani catre partile vatamate si partile civile.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament