avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce coeficient de ierarhizare ar fi trebui sa obtin ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce coeficient de ierarhizare ar fi trebui sa obtin dupa examenul de promovare

Sunt functionar public. Am sustinut examenul de promovare pentru Inspector principal din gradatia 5, treapta II, clasa 43 (vechime totala in munca 29 ani, din care 4 ani vechime ca functionar public-studii superioare). As dori sa stiu conform ordonantie de salarizare valabila in 2012 ( legea nr 283/14.12.2011), ce clasa de salarizare ar fi trebui sa obtin si ce coeficient de ierarhizare (pornind de la valoarea de referinta in anul 2012 la 600 lei). Am primit decizia cu gradul profesional PRINCIPAL, gradatia 5 cu 48 clase de salarizare. Este corect?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
TEOMIR, utilizator
Cel mai recent răspuns: TEOMIR , utilizator 13:22, 31 Octombrie 2012
Da. Este corect.De mentionat insa faptul ca nu mai exista treptele de salarizare.Daca am inteles bine, erati pe functia de inspector asistent, treapta 2. Promovarea in gradul principal se face cu stabilirea salariului echivalent pentru (fosta) treapta 3 de salarizare. (Ordonanta 9/2008).
Prin urmare, clasa 48 de salarizare, pentru functia de inspector principal este corect stabilita. De asemenea, gradatia se stabileste in functie de vechimea totala in munca. In cazul Dvs. dupa 20 de ani vechime in campul muncii, aveti gradatia 5.
Coeficientii de salarizare nu se aplica.
Va multumesc pentru raspuns. i-mi puteti spune de ce nu se aplica coeficientii de salarizare? Nedumerirea mea era legata de faptul ca aplicind coeficientii de ierarhizare aferent treptei 3 pt inspector principal (3.10), reiese un salariu brut de incadrare de 3.10*600 = 1860, din care se scade diminuarea de aprox 6% rezultind 1748. Mentionez ca am primit decizia cu salariu de 1624 la care se vor adauga cei aprox 6% din ianuarie 2013. Nu inteleg de unde provine diferenta. Salariul de 1624 este corect?
Ar fi prea frumos sa se aplice coeficientii de salarizare.Insa Legea nr.285/2010, art.4, prevede foarte clar ca acestia nu se aplica.
ART. 4
(1) Valoarea de referinta este de 600 lei.
(2) In anul 2011 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, denumita in continuare lege-cadru.
(3) Personalul platit din fonduri publice se reincadreaza, incepand cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport cu functia, vechimea, gradul si treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.

Nu as putea confirma daca salariul este corect stabilit. Uitati-va in dispozitia primita, in baza carei legislatii v-a fost stabilit salariul. Repet insa, nu luati in calcul coeficientii pt.ca acestia nu se aplica.
Multumesc, asteptam noile reglementari pentru anul viitor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare incadrare in grad functionar public anamaria_lorincz anamaria_lorincz Sunt functionar public incadrat ca inspector clasa I, gradul profesional asistent, gradatia 4. As dori sa stiu care este clasa de salarizare si coeficientul ... (vezi toată discuția)
Noua lege a salarizarii ANAMARIA11 ANAMARIA11 cum se calculeaza salariile in anul 2012 dupa noua lege a salarizarii (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca ? logofatu logofatu Buna ziua, Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ? \\" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru ... (vezi toată discuția)