Buna ziua ,
Am 3 intrebari referitoare la o poprire , si anume :
1. In momentul in care suma inscrisa pe o poprire data de un executor judecatoresc este acoperita ( achitata integral ) , poprirea se opreste de la sine sau trebuie emisa o adresa din partea executorului catre firma , prin care sa specifice sistarea popririi ?
2 . In situatia in care suma inscrisa pe poprire este acoperita si firma continua sa opreasca in continuare sume de bani in numele acelei popriri, o face in vreuo baza legala sau nu ?
3. In cazul in care firma inca opreste sumele de bani fara nici o baza legala , cum pot proceda pentru recuperarea sumelor oprite ?
Buna ziua,
Pe adresa de infiintare a popririi este trecuta suma care trebuie executata. Biroul salarizare si contabilitate trebuie sa tina evidenta retinerilor lunare asupra salariului Dvs. si a platilor efectuate catre executorul judecatoresc. Acestia nu au voie sa retina din salariul Dvs. decat pana ajung la concurenta sumei trecuta in adresa de infiintare a popririi.
Deci , odata acea suma fiind oprita ( suma trecuta pe poprire fiind acoperita integral ) , fiema nu mai are voie ( legal vorbind ) sa opreasca nici o alta suma .
Exista vreun temei legal ( articol etc. ) , de care as putea sa ma folosesc in reclamatia care va urma ?
Executorul are obligatia de a urmari veniturile realizate si de a dispune, prin adrese inaintate societatii, incetarea popririi. Retinerea unei sume in plus reprezinta un abuz.. Societatea are obligatia de a retine 1/3 din venituri pana in momentul in care executorul dispune in scris incetarea executarii.
Sesizati in scris executorul judecatoresc, cereti incetarea executarii si restituirea sumelor retinute in plus.
Inaintati plangere penala impotriva executorului care retine in mod abuziv sume din venituri.
Inaintati sesizare la Camera executorilor.
Multumesc pentru raspuns.
M-am interesat , si s-a trimis o alta poprire pentru suma restanta . In aceasta situatie , legal este in ordine, cel putin din punctul meu de vedere .