Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de acord cu încheierea acestui act?
dar el nu e acasa e in strainatate iar masina este acasa sa o inmatriculez eu. Pentru inmatriculare am procura insa acum ar vrea sa o vanda si eu as vrea sa o cumpar.
Va recomand sa va interesati la Politie fiindca pentru vanzarea autoturismelor nu se impune act notarial, este suficient contractul de vanzare-cumparare semnat de parti dar proprietarul este cel care se duce la Politie cu contractul si actele originale ale masinii si efectueaza in baza contractului de vanzare-cumparare, radierea masinii de pe numele sau ca apoi cumparatorul sa o inmatriculeze pe numele sau. S-ar putea sa va trebuiasca mai degraba o procura prin care va imputerniceste sa faceti Dvs. toata formalitatile care-i revin si sa radiati masina de pe numele sau si nu acordul de vanzare a masinii.
tocmai asta e problema...proprietarul masinii nu e acasa si nu poate ajunge curand! ar dori sa vanda masina iar eu sa o cumpar! asta am intrebat...daca s-ar putea face un act de vanzare cumparare fara prezenta dar cu acordul lui!
Acordul lui verbal, probabil... neavand procura si nefiind personal la incheierea vanzarii, nu aveti cum dovedi ca proprietarul masinii intentioneaza sa v-o vanda, asadar nu veti putea incheia contractul de vanzare cumparare.