avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit tractor U 650
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit tractor U 650

La o primarie de oras se cere impozit pentru un traactor AGRICOL U650 suma de 50 ron/an. La o primarie de comuna pentru acelasi tractor AGRICOL U650 se cere 220 ron pentru un an.
Din ce cauze sunt aceste mari diferente ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
rolex, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 17:46, 1 Noiembrie 2012
Un impozit de 50 lei, pt un tractor mi se pare foarte mic, de aici deduc ca la oars, tractorul dvs a fost incadrat eronat in baza de date, iar la comuna este corect, conform legii impozitul nu este diferentiat de la oras la comuna, poate sa difere decat bonificatia acordata.
Impozitul datorat pentru tractoarele inmatriculate se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica prin inmultirea fiecarei grupe sau fractii de 200 cmc cu suma corespunzatoare tipului mijlocului de transport din tabelul de la art 263, cod fiscal ( in cazul tractoarelor inmatriculate aceasta suma este de 18 lei/ 200 cmc sau fractie).

carmen01011958 a scris:

Impozitul datorat pentru tractoarele inmatriculate se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica prin inmultirea fiecarei grupe sau fractii de 200 cmc cu suma corespunzatoare tipului mijlocului de transport din tabelul de la art 263, cod fiscal ( in cazul tractoarelor inmatriculate aceasta suma este de 18 lei/ 200 cmc sau fractie).

Asta stim domnule moderator. Intrebarea era pentru tractoarele agricole, INSCRISE la Primarie nu INMATRICULATE pentru circulatia pe drumurile publice

Impozitul se plateste conform celor aratate de @carmen, indiferent daca mijlocul de transport este inmatriculat la politie sau nu. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto aro 244 vranceanucristi vranceanucristi Care este impozitul anual pentru un auto -ARO 244 cu motor 3199 cmc ? Exista intr-adevar o ,,derogare'' pt auto 4x4 de productie interna ? (vezi toată discuția)
Impozit tractor lilisor2 lilisor2 cum se calculeaza impozitul pentru tractor pentru 2012? am inteles ca s-a modificat, va rog sa-mi spuneti baza legala (vezi toată discuția)
Impozit auto exagerat si nejustificat Ioanajus Ioanajus Buna seara, Am un autoturism cu motor de 2993 cmc, fabricat in 2007 si la PRIMARIE trebuie sa platesc 2200 ron/an, taxa pe care o gasesc nejustificata. ... (vezi toată discuția)